Imprimeix
PDF

Maicas presenta una moció contra la "política de demolició cultural" del Govern PP

RdP Armengol i Maicas webEl diputat socialista Lluís Maicas defensarà en el plenari de demà una moció sobre la política general del Govern en matèria de cultura. El PSIB-PSOE proposa 22 punts d'acord.

El socialista ha opinat que "les crisis, totes les crisis, han estat excusa per retallar drets i llibertats" i en aquest cas la situació no és diferent. El PP està aprofitant els retalls i l'austeritat per atacar per tres fronts diferents: l'educació, la llengua i la cultura.  

En El PP està duent a terme una "clara política de demolició cultural i lingüística amb l'excusa de 'qui s'oposa a que els nostres infants aprenguin altra llengua'"?  ha explicat Maicas.   El diputat ha assenyalat que "ningú" s'oposa a que els nins i nines aprenguin "3, 4 ó 5 llengües, però no a costa d'oblidar la nostra pròpia."

La forma improvisada com el Govern ha introduït el decret de Tractament de Llengües, a més a més, farà que finalment els nins "no en sabran cap". Els professors no preparats, les retallades de mestres, la manca de materials o els nins que no tenen el nivell per fer segons quines assignatures amb anglès són algunes de les dificultats que faran pràcticament inviable assolir els objectius. Aquesta "és una precipitació molt conscient" , ha denunciat Maicas.

El Govern tampoc ha mantingut una política cultural definida. Ha deixat la industria cultural pràcticament "desfeta" i arracona la cultura com a una assignatura fàcil, la "maria" d'aquest govern. "En la seva llista de prioritats, la cultura és prescindible", ha denunciat el diputat socialista, segons qui el Govern té una "actitud d'agressió envers la llengua pròpia, el català, i de desinterès envers la nostra cultura pròpia".

La moció del socialista Maicas inclou 22 propostes concretes, entre les que figura el retorn a l'Institut Ramon Llull, adoptar l'Iva reduït per al sector cultural i un pla d'ajudes als creadors i una política de difusió de les seves obres. També defensarà el socialista  propostes culturals a cada una de les illes, com ara renovar les instal·lacions del Museu de Menorca, la millora de les instal·lacions del Museu Arqueològic de Dalt Vila o la finalització del museu a l'illa de Formentera que es va iniciar la legislatura passada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube