Imprimeix
PDF

Les Illes Balears creen ocupació per primera vegada des que governa el PP, gràcies a la temporada turística

Barceló declas parlJoana Barceló: "És una bona notícia, tot i que l'ocupació que es crea és més precària i no eixuga el drama dels treballadors que han esgotat les prestacions"

El PSIB-PSOE ha considerat "una bona notícia" la baixada de l'atur el mes de maig. Les dades posen de manifest que, per primera vegada des que governa el Partit Popular, les Illes Balears creen nous llocs de feina, coincidint amb la temporada turística.

El mes de maig ha deixat a les Balears 930 autònoms més  i 1.073 llocs de feina que fa un any. Altres 2.400 noves afiliacions d'aquest mes corresponen al canvi de normativa de l'afiliació al regim dels treballadors a la llar.

La tendència de baixada de l'atur continua, com és natural en temporada turística però "la precarietat i el drama dels treballadors que no reben cap prestació és molt preocupant", ha explicat la diputada Joana Barceló.

Per una banda, creix la precarietat: la contractació temporal té un increment interanual del 17,3%, mentre que la contractació indefinida creix només un 1%.

Balears manté també un alt nombre de treballadors que no reben cap prestació. En el mes d'abril hi havia en la nostra comunitat autònoma 63.789 persones sense cap prestació, això és 3.500 més que fa dos anys.

Una altra dada preocupant és la despesa en prestacions i subsidis destinada a la nostra comunitat autònoma, explica Barceló. "Malgrat que tinguem més atur que al 2011 (350 aturats més) la despesa en prestacions i subsidis per l'atur continua baixat a la nostra comunitat, són 2.660.000 euros menys en comparació al 2011".

Per això, Barceló ha insistit en posar en marxa ja mesures de reactivació , amb un pla d'Ocupació concertat amb empresaris i sindicats, que pugui començar a funcionar en acabar la temporada. L'hivern arribarà i hem d'estar preparats, ha afegit la diputada. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube