Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE critica la incoherència i la improvisació de la política econòmica i impositiva del Govern Bauzá

FAS web 04062013 Armengol a Bauzá: "Du dos anys dient que no gastarà el que no té i ara vol més marge de dèficit que les altres comunitats autònomes. Defensava els imposts i ara els lleva. És aquesta la política econòmica que generarà confiança i donarà seguretat jurídica?"

El PSIB-PSOE ha criticat amb duresa la incoherència i la improvisació de la política econòmica i d'imposts del Govern Bauzá, durant el plenari d'avui al Parlament. "La seva política econòmica és un fracàs absolut. Vostè dirigeix un govern que no sap cap on va"  ha dit la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol. Ha retret a Bauzá la seva improvisació constant i els seus canvis continus de criteri, que creen una gran inseguretat tant en la ciutadania com en les empreses de Balears.

"Du dos anys dient que no gastarà el que no té i ara vol més marge de dèficit que les altres comunitats autònomes", ha dit Armengol. La portaveu socialista s'ha mostrat molt clara en aquest sentit i ha considerat que Bauzá només encerta quan rectifica: "Defensi els interessos de Balears. No accepti menys d'un 2% de dèficit. Qualsevol xifra inferior seria inassumible per a aquesta comunitat autònoma", ha dit.

Armengol ha criticat que el Govern d'Espanya es quedi amb un 5,3% del marge del dèficit que li dóna Brussel·les i deixi a les comunitats només l'1,2%, tot i que elles són les que gestionen educació i sanitat. La portaveu socialista ha demanat també a Bauzá "si està condicionant nous retalls al marge de dèficit".

Ha recordat la portaveu que el president va defensar els imposts sobre les grans superfícies, els cotxes de lloguer i els envasos, però ara renuncia a ells, en un gir de 180 graus que ni tan sols ha estat capaç d'explicar. "Ara li manquen 135 milions d'euros d'aquests imposts i 100 milions del conveni de carreteres. D'on traurà el Govern aquest doblers que ja  té pressupostat el 2013  però no hi serà? Quins nous retalls farà?".

En la mateixa línia, el diputat Joan Boned ha demanat al conseller d'Economia per la seva política impositiva incoherent i injusta. "És un circ de tres pistes i un sol director: el president Bauzá, que fa un mes deia: 'la nostra estratègia econòmica està molt bé definida. Aquest Govern té molt clar cap on anem". Primer posen en marxa un imposts –que diuen reactivaran l'economia- amb l'oposició de tots els consumidors i els sectors econòmics; després anuncien que els retarden i ara ni tan sols sabem on arribaran, quan d'aquí 2 ó 3 mesos en comencin a parlar una altra vegada, ha denunciat Boned.

La "volatilitat" del Govern Bauzá no acaba amb el tema dels imposts, ha dit Marc Pons, sinó que també hem tingut episodis d'hospitals que tancaven i després no, d'un govern   super-reduït i cada dia creix més, i fins i tot un president que presumeix de manar molt però després diu als tribunals que "no té capacitat executiva".

"Rectifiqui la seva política Sr.Bauzá i encertarà", ha dit Armengol, qui ha ofert al president un front comú perquè els pressuposts generals de l'estat 2014 no tornin deixar Balears a la coa d'Espanya, per reivindicar les inversions estatutàries i per començar a preparar el nou Règim Especial de Balears. "I no accepti menys del 2% de dèficit", ha apuntat.

Moció de cultura del PSIB-PSOE

Per altra part, el Parlament ha votat a favor a que es respectin els acords municipals que estableixen el requisit de coneixement de català a tota la plantilla de funcionaris.  Aquest acord s'ha introduït a través d'una esmena presentada pel Grup MES a la moció sobre política cultural del PSIB-PSOE que ha defensat el diputat Lluís Maicas.

Dels 22 punts d'acord de la moció, el Parlament ha donat suport també a que el Govern mantingui un diàleg amb els diferents col·lectius vinculats al món cultural, així com a estimular la indústria d'aquest sector, promoure un pla d'estímul de la lectura, promocionar els museus i mantenir un pla d'ajudes als creadors.

Tots els Grups Polítics han aprovat també una sèrie de compromisos que afecten a les diferents illes. Per Eivissa, s'ha instat al Govern a fer possible el compromís  d'impartir estudis de música tradicional al Conservatori de les Pitiüses; a que es facin les gestions davant el Govern Central per a millorar les instal·lacions del Museu Arqueològic de Dalt Vila i procedir a la seva obertura el més aviat possible; i a que s'executi el projecte de la biblioteca estatal a l'illa d'Eivissa. Pel que fa a Formentera, la Cambra ha donat suport a continuar treballant pel museu a l'illa, en coordinació amb el Consell Insular.

Durant la seva intervenció, el diputat del PSIB-PSOE, Lluís Maicas, ha lamentat la política d'atac i confrontació que el Govern Bauzá ha fet amb el tema cultural i lingüístic. En aquest sentit, Maicas ha criticat l'oposició al reingrés de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull, un dels punts inclosos en la moció que ha estat rebutjat pels vots del PP. El diputat socialista ha afirmat que "en la seva llista de prioritats, la cultura és prescindible per aquest Govern".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube