Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que el nou Decret Llei per la Platja de Palma "va en la direcció totalment equivocada"

Bel Oliver okIsabel Oliver: "Platja de Palma no necessita més places hoteleres ni més massificació, sinó més esponjament i més serveis públics"

El PSIB-PSOE s'ha mostrat molt crític amb el nou Decret Llei per a Platja de Palma que avui ha aprovat el Consell de Govern per considerar que va "en la direcció totalment equivocada, afavorint l'urbanisme a la carta per davant d'una planificació ordenada i coherent per reconduir una zona turística madura".

Així ho ha expressat la diputada Isabel Oliver, diputada en el Parlament de les Illes Balears i portaveu en matèria de Turisme. En la Platja de Palma "no falten places hoteleres, sinó que en sobren. El decret llei va pel camí de més massificació, més compactació, més densificació", ha valorat Oliver.

La diputada socialista lamenta que el PRI de Platja de Palma encara no hagi estat aprovat i, mentrestant, "ni la llei general turística del PP, ni el decret de l'any passat que modifica la Llei de Platja de Palma, ni aquest nou decret afronten de forma integral el problema de la Platja de Palma", ha apuntat Oliver. "El PP torna a fer urbanisme a la carta sense afrontar vertaderament la remodelació integral".

A més a més, Oliver ha recordat que en la Platja de Palma no només hi ha hotels, sinó que hi ha oferta complementària, hi ha veïnats i tot un seguit d'empreses i persones que han estat totalment ignorats per la nova normativa. El decret llei autoritza els hotels a augmentar altura i volum, però a l'oferta complementària els dóna 3 anys per modernitzar-se, sense donar-lis més opcions. Tampoc preveu més inversió pública en mobilitat, neteja, seguretat ni altres serveis públics necessaris per a la zona. "Més massificació i manco inversió en serveis no afronta la degradació de la zona, que ja han denunciat tant els veïnats com els empresaris", ha afegit.

Isabel Oliver ha lamentat que el Govern hagi decidit seguir endavant amb "l'urbanisme a la carta per aprovar una sèrie de projectes concrets, sense afrontar de forma seriosa tota la reconversió de la zona".

Aquesta actuació a Platja de Palma, és preocupant perquè també es podrà fer extensiva a totes les zones turístiques madures de les Illes Balears, per a les quals el PP no té més solució que "més construcció i més massificació". El PSIB-PSOE estarà atent a la lletra petita del Decret Llei, quan es publiqui.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube