Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta un recurs als tribunals contra el Decret de Tractament Integrat de Llengües

FAS i Thomas 10juny web Demà es celebra el darrer plenari ordinari d'un període de sessions marcat per la improvisació i la mala gestió:  el Govern encara no ha concretat el seu nou impuls,  ni els seus objectius, ni ha presentat el pla contra l'atur ni sap què farà amb els imposts o el dèficit. 

El PSIB-PSOE presentarà un recurs contenciós-administratiu contra el Decret de Tractament Integrat de Llengües del Govern Bauzá, que "amb el pretext de que els alumnes aprenguin més idiomes, aprofundirà la destrossa de l'educació pública per l'obsessió de Bauzá contra la nostra llengua". "Aquest és un decret que va contra els alumnes, contra els pares i mares, contra els professors i contra tota la comunitat educativa", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

Armengol ha explicat la postura dels socialistes respecte al TIL. "Els socialistes estam totalment d'acord en que els alumnes aprenguin 3, 4 o 5 llengües. Així ho varem demostrar quan varem governar i varem iniciar el projecte de les seccions europees en les escoles públiques, un projecte que s'anava implantant progressivament", ha explicat. Però aquesta implantació i la introducció de noves llengües "s'ha de fer bé" i no "des de la improvisació absoluta i sense recursos".

La portaveu socialista ha explicat que, a partir de setembre, el PP vol que "sense posar un euro més, uns alumnes que no estan preparats comencin a rebre classes d'assignatures troncals, com les matemàtiques, en anglès, impartides per uns professors que tampoc estan preparats". I tot això, en el context d'unes retallades dramàtiques en el pressupost d'Educació, amb l'eliminació dels programes de suport i atenció a la diversitat i amb mil professors menys. "Els miracles no existeixen. Sense recursos, ni suport, ni implantació progressiva, no és possible", ha dit Armengol.

Aquestes decisions, a més a més, han estat imposades "sense parlar, sense dialogar amb ningú", ja que el Partit Popular "ja només parla del Pacte per l'Educació amb si mateix i amb el Círculo Balear. Ja no hi ha ni els sindicats, ni els partits de l'oposició, ni el Cercle d'Economia. Ja no queda ningú perquè no parlen amb ningú", ha dit Armengol.  La socialista també ha recordat que tots els sectors de l'educació s'han manifestat en contra de la política educativa del PP: Les associacions de pares i mares, Escola Catòlica, les concertades, la pública, les cooperatives, els directors, la plataforma per la reforma educativa...

Final del període ordinari de sessions i sol·licitud de plens extraordinaris

La portaveu parlamentària socialista ha valorat també la situació actual a les Illes Balears, coincidint amb la celebració, demà, del darrer plenari ordinari d'un període marcat per la improvisació i la mala gestió del Govern Bauzá. "Estam a meitat de legislatura, a finals del període de sessions, i el Govern encara no ha concretat quin serà el seu nou impuls,  ni els seus objectius, ni ha presentat el pla contra l'atur que va anunciar fa setmanes, ni se sap què farà amb els imposts o amb l'objectiu de dèficit", ha dit Armengol.  Aquesta és la radiografia d'un "govern que no sap cap on va", ha opinat.

El plenari de demà serà precisament una ocasió per intentar aclarir on està el Govern i cap on va. El Grup Socialista plantejarà dues preguntes sobre educació i també dues més sobre sanitat, l'altra gran àrea afectada pels retalls i les polítiques del PP. "El president Bauzá va presentar, fa dos anys, un programa electoral ple de promeses en matèria sanitària. Ara ens trobam que tenim 1.200 professionals menys i unes llistes d'espera disparades", que afecten ja al 10% de la població de Balears ha denunciat el diputat i portaveu en matèria de Salut, Vicenç Thomàs. "El sr. Sansaloni pren decisions que no són saludables per a la ciutadania, que ja ho ha vist i ho ha valorat", ha dit. Thomàs ha criticat igualment la política de copagaments que imposa el PP i l'exclusió de molts de col·lectius, que han perdut el dret a la salut.

Tot i que demà sigui el darrer ple ordinari, els socialistes consideren que "en l'actual situació de crisi i necessitat social, no podem estar de mans aplegades fins el setembre", que és quan es preveu l'inici del nou curs parlamentari. Armengol ha anunciat que "s'ha d'estar al front per cercar solucions als problemes dels ciutadans, i no el què fa el Govern de les Illes Balears".  

Per això, els socialistes ja han registrat la sol·licitud d'un plenari extraordinari i en presentaran més. "Tenim, per exemple, la Llei d'Insolvència Singular, que hauria de tenir premura parlamentària perquè pot ser una solució als desnonaments", ha explicat.

Finalment, Armengol ha comentat la destitució de Manuela Messeguer al capdavant de l'Institut Balear de la Dona. "Amb aquest canvi i tota la remodelació del Govern que va fer Bauzá fa mes i mig, el PP reconeix el seu fracàs. El Govern no ha funcionat aquests dos anys i l'està canviant de dalt abaix", ha dit. Aquest "és un canvi de cares més. Però les cares les van recol·locant. Les noves idees i l'impuls no l'hem vist encara", ha apuntat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube