Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa el PP d'orquestrar "una estratègia d'espionatge i assetjament contra l'Estat de Dret"

Pilar costa vagaEl PSIB-PSOE té "serioses sospites" de que el Patit Popular ha duit a terme a Balears una estratègia d'espionatge i assetjament contra l'Estat de Dret, contractant investigadors privats i espiant a aquells que li molesten.  Pilar Costa: "El PP espia a aquells que li molesten, siguin els partits de l'oposició, els jutges o els fiscals. Això es diu coacció." "El portaveu del PP i ex-secretari general, Sr. Miquel Ramis, ha reconegut que va contractar espies i, el què trobam encara més greu, ha justificat que espiaria a jutges i fiscals si ho trobàs necessari", ha denunciat Costa.

La socialista ha explicat que "com a mínim" el PP ha reconegut haver gastat més de 4.000 euros en detectius privats, però el PSIB-PSOE sospita que n'hi ha més, que no és un cas aïllat, sinó que això s'emmarca dintre d'una estratègia del PP que va començar quan l'actual president del Govern, JR.Bauzá, va ser nomenat president del partit.

"El Sr. Ramis pot ser el cap de turc, però el Sr. Ramis no va actuar tot sol", ha valorat Costa. De fet, les pròpies declaracions de Bauzá als mitjans de comunicació l'any 2010 apunten en aquesta direcció, quan el PP va contractar el Sr. Gordillo, ex-fiscal de l'Estat, per defensar els interessos dels seus militants que es sentien "maltractats" per jutges i fiscals.

En aquell moment, Bauzá va explicar que alguns militants s'havien sentit maltractats presumptament per part de jutges i fiscals anticorrupció i que no ho permetria. "No toleraré que maltractin a la meva gent", va dir en abril del 2010. Bauzá va anunciar accions contundents -sense especificar- contra els presumptes maltractadors. "Primer, el PP va intentar personar-se en el cas Palma Arena. Com que no els va sortir bé, varen intentar altres vies. Ara ja sabem a quines accions es referien", ha dit Costa.

De fet, els mateixos mitjans de comunicació varen recollir una reunió, l'abril del 2010 entre Gordillo, Bauzá i Ramis, per dissenyar una estratègia del partit davant l'allau de casos de corrupció que afectaven als seus militants.

El PSIB-PSOE considera que el PP de Bauzá "és el PP de Canyelles, el de Matas, el de sempre, el de la corrupció, el que ha saquejat les arques públiques i el de les pràctiques mafioses", el que està sent jutjat i condemnat en casos de corrupció que, des de l'inici, ells varen intentar presentar a la opinió pública com a persecucions contra ells.

"El PP va contra tot el què li molesta i l'intenta controlar: Contra els partits de l'oposició, els càrrecs públics, jutges o fiscals", ha argumentat. Però els partits de l'oposició, els jutges, els fiscals només estan fent la seva feina, que és una labor de vigilància i control. El què intenta fer el PP "es diu coacció, pura i dura", ha opinat Costa.

El PSIB-PSOE ha volgut demanar al PP que acabi d'una vegada per totes amb aquesta actitud d'impunitat i d'estar per damunt de tot, actuant al marge de l'Estat de Dret. "Clar, que si això afecta a la cúpula del PP, no sé qui haurà dins el PP que pugui posar fre" , ha reflexionat la portaveu socialista.

Control democràtic dintre de l'Estat de Dret

El PSIB-PSOE ha desmentit rotundament les insinuacions de que l'espionatge vol controlar el què no són capaços de controlar els polítics per la via democràtica. "Existeixen vies democràtiques, parlamentàries i dintre de l'Estat de Dret per controlar l'acció de Govern. De fet, vull recordar que el PSIB-PSOE ha aconseguit destapar, via acció parlamentària, casos tan importants com el Palma Arena, el Rasputín o ara recentment la sospita d'un malbaratament de fons públics amb la compra de l'Hotel Rocamar".

En aquest sentit, Costa ha lamentat que el PP actuï amb impunitat i es consideri jutge de tothom, que no respecti la separació de poders, quan ja tenim condemnes (com les llaunes de Cola-Cao) i un expresident del PP que pot ser d'aquí uns dies serà a la presó si així ho decideix el Tribunal Suprem.

Per això, el PSIB-PSOE ha iniciat diverses línies d'acció per exigir responsabilitats i explicacions davant aquest escàndol majúscul d'espionatge a Balears. Primer, els socialistes han exigit el cessament immediat de Miquel Ramis, portaveu, ex-secretari general i actualment diputat en el Congrés.

El PSIB-PSOE ha exigit igualment una compareixença urgent del president Bauzá en el Parlament de les Illes Balears perquè doni la cara del què ha estat passant dins el PP mentre ell era president, i per acabar d'esbrinar fins al final aquest cas. "Ja han passat 24 hores i el president Bauzá no ha dit res. Això és intolerable", ha apuntat Costa.

Finalment, els socialistes asseguren que aquesta qüestió "haurà d'arribar a Rajoy", ja que ha estat desvetllada en el marc d'una investigació anticorrupció per presumpte finançament il·legal del PP (Cas Gürtel). Per això, els diputats socialistes al Congrés dels Diputats han presentat ja una bateria de preguntes dirigides a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaria (a qui li demanen opinió i si estava informada), al Ministeri de l'Interior i al Ministeri de Justícia, concretament a la fiscalia General de l'Estat, per veure quines accions durà a terme. Els socialistes demanen també quines actuacions està portant a terme les Forces i cosos de seguretat de l'Estat per investigar l'existència -o no- d'escoltes a jutges i fiscals.

"Si fa uns dies va haver de dimitir un diputat per un comentari totalment inapropiat i masclista sobre la vicepresidenta del Govern, igualment ha de dimitir el Sr. Ramis per haver dit que està disposat a investigar a jutges i fiscals", ha opinat Costa. Ha afegit que estam davant "un atac monumental a l'Estat de Dret."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube