Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “el decret-llei del Govern Bauzá es carrega el borsí d’interins per poder escollir a dit els funcionaris”

Pilar Costa partitLa diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha afirmat que el decret –llei de mobilitat dels treballadors públics aprovat pel Govern Bauzá "es carrega els borsins d'interins amb la intenció de poder escollir a dit els funcionaris que són de la seva confiança".

Costa ha carregat contra les autèntiques intencions que té la norma i que atorga un control absolut a la consellera d'Administracions Públiques respecte als treballadors públics. Per la diputada socialista, el decret-llei pretén "carregar-se la possibilitat que les persones que formen part d'un borsí d'interins puguin accedir a la funció pública".

Pilar Costa ha explicat que l'aplicació d'aquest decret permetrà no tenir que recórrer al   borsí d'interins, eliminant transparència en la provisió de llocs de feina en l'Administració. "Les vacants no es cobriran amb una persona anònima provinent del borsí sinó que serà el Govern qui escollirà a dit a aquells funcionaris que ja estan en l'Administració per col·locar-los segons la seva conveniència, i sobre tot, si són de la seva confiança", ha afirmat.

A més, Pilar Costa ha alertat de les conseqüències que tendrà el concurs de trasllat que està preparant el Govern  i que té previst aprovar de forma immediata. "El PP prepara enviar a l'atur amb aquest concurs de trasllats a tots aquells funcionaris interins que estan ocupant places en l'Administració que no són de la seva propietat".

Des del Grup Socialista, Costa ha qüestionat que el decret-llei introdueixi alguna novetat destacable respecte a les comissions de serveis o trasllats voluntaris i forçosos, ja que tal i com ha recordat aquests aspectes ja estan recollits en la llei de Funció Pública de l'any 2007.

Costa també ha criticat les formes utilitzades pel Govern Bauzá amb l'aprovació d'un nou decret-llei que no compta amb el consens dels sectors implicats. "No l'han consensuat ni amb els sindicats, ni amb l'oposició ni amb els treballadors públics", ha afirmat la diputada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube