Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá ha incomplert el 80% de les seves promeses electorals" en els primers dos anys

Fas partit 2anys"El president que governa contra les Illes Balears" és el títol del balanç del PSIB-PSOE del que duim de legislatura. Els socialistes seguiran fent propostes en positiu: pla contra la pobresa, pla contra l'atur, REB i front comú a Madrid.El president Bauzá i el seu Govern "han incomplert el 80% de les seves promeses electorals en els primers dos anys de govern", ha denunciat Francina Armengol, secretària general i portaveu parlamentària del PSIB-PSOE. 

La socialista ha presentat el document "El president que governa contra les Illes Balears", un balanç exhaustiu de les actuacions i incompliments de Bauzá, ara que arribam a l'equador de la legislatura.Bauzá ha "destruït en dos anys el que havíem construït en 30", ha opinat Armengol. Els primers dos anys han estat "un fracàs absolut. Això no només ho pensa l'oposició sinó molts de ciutadans i ciutadanes e inclús dins el PP. Per això, després de dos anys, Bauzá va canviar les persones més importants del seu Govern, es va fer a si mateix una esmena a la totalitat", ha explicat.

Segons Armengol, en aquests dos anys "Bauzá ha perdut tota la credibilitat i confiança dels ciutadans que el varen votar massivament". "Mai a les Illes Balears havia sortit tanta gent al carrer per protestar contra les polítiques del seu Govern", ha dit. "El Govern que té la majoria més absoluta en la història és el que ha duit la decepció més forta als ciutadans de les Illes Balears", ha valorat la socialista, qui ha repassat, per àrees, els incompliments de Bauzá.

Cinc grans incompliments: Atur, Sanitat, Serveis Socials, Educació i Recursos Públics

Bauzá va prometre que la lluita contra l'atur seria la seva prioritat; però actualment hi ha a Balears 24.000 persones més aturades que quan ell va arribar a la Presidència. El SOIB "està desmantellat, sense cap pressupost per part de la CAIB i amb un descens del 67% en les aportacions que arriben des del Govern central", ha explicat Armengol. I mentrestant seguim esperant el Pla d'Ocupació, que Bauzá va anunciar i ningú coneix.

Més de 55.000 persones a Balears no tenen, ara mateix, cap ingrés, i els que tenen feina, la tenen en condicions molt més precàries, gràcies a una reforma laboral que ha minvat els drets dels treballadors. "Ja hi ha gent que pateix explotació laboral", ha valorat Armengol.

En matèria de Salut, la situació no és millor. Apart de les incongruències del PP -que ara tanca hospitals i ara no- i del ball de consellers (ja en duim tres), Bauzá ha fet una "gestió de les llistes d'espera des d'un punt de vista economicista, no des del punt de vista de la salut pública", ha dit Armengol. Per això, hem passat de 51 a 122 dies d'espera quirúrgica, i s'han disparat en general les llistes d'espera, que ja afecten al 10% de la població. "Pagam pels medicaments, pagam per la targeta sanitària, i 20.000 persones en la nostra comunitat autònoma han perdut el dret a la salut", ha dit, recordant el trist cas de la mort d'Alpha Pam, pel cruel decret llei del Govern central i l'encara més cruel aplicació a les Balears.

També va dir el president que donaria prioritat a l'ajuda domiciliària i potenciaria la dependència, i les darreres xifres apunten a més de 6.000 persones en llista d'espera i 15.000 esperant a ser analitzades. "Bauzá està desmantellant de facto la dependència", ha dit Armengol. Ha recordat igualment que a Balears un 20% de la població viu baix el llindar de la pobresa. El PSIB-PSOE ha proposat fer un Pla de Xoc contra la pobresa, sense interès per part del Govern.

En matèria educativa -recordem la promesa de les "autopistes de l'educació"- Bauzá ja va pel segon conseller i ha aconseguit crispar i enfrontar-se amb tota la comunitat educativa. "Han fet tot el contrari del què havien dit i del què és raonable", ha valorat Armengol.

Ha recordat la secretària general la persecució dels mestres, els límits a la llibertat dels centres, els retalls en matèria educativa i la reducció dràstica dels projectes que afavorien la igualtat d'oportunitats. Bauzá "ha eliminat -com diria ell- 800 professors de l'educació pública", i continua amb la persecució del català, ara amb el TIL, des de la imposició i sense els recursos necessaris.

De fet, la persecució del Govern Bauzá al català ha forçat al PSIB-PSOE a anar als tribunals, interposant un recurs davant el Tribunal Constitucional per la Llei de Funció Pública i un recurs contenciós-administratiu contra el TIL. Els socialistes també han recorregut el concert de les escoles del OPUS Dei, unes escoles elitistes, segregacionistes i que incompleixen la llei.

En cinquè lloc, Bauzá ha fet una gestió nefasta dels recursos públics i Balears és avui en dia la comunitat autònoma més cara d'Espanya. "Ens han pujat l'IVA, l'IRPF, els medicaments, la benzina, l'aigua, la llum, etcétera", ha recordat Armengol, apart dels imposts a envasos, cotxes de lloguer i grans superfícies que encara no saben què faran. I mentrestant, Bauzá ha estat incapaç de reclamar a Madrid el què pertoca a Balears, i ha deixat perdre 800 milions d'euros d'inversions estatutàries. "Les inversions del PGE2013 a Balears ja només són comparables amb les que reben Ceuta i Melilla", ha dit Armengol.

Propostes alternatives socialistes

Durant aquests dos anys, el PSIB-PSOE ha presentat iniciatives en positiu, com la reforma fiscal progressiva, però al PP no li ha interessat pactar. A partir d'ara, els socialistes seguiran presentant propostes per ajudar a solucionar els problemes dels ciutadans de Balears. Entre les prioritats, Armengol ha destacat la redacció del REB per al 2014, un pacte contra la pobresa i l'exclusió social, i un diàleg per a l'ocupació. Igualment, Armengol considera imprescindible fer un front comú per reclamar a Madrid el què pertoca a Balears.

Ha reconegut, no obstant les poques esperances del PSIB-PSOE en Bauzá, que du dos anys més preocupat pels seus negocis privats que per la defensa dels interessos dels ciutadans de Balears. Bauzá, un president que va venir "a regenerar la política", ha acabat contractant investigadors privats per espiar l'oposició, una pràctica de semblant mafiosa, governa a cop de decret llei i ha eliminat la vicepresidència econòmica necessària per lluitar contra la crisi i l'ha substituïda per una vicepresidència política, on premia sobre tot la lleialtat.

Aquest és el link al document sencer:

http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/balanc-2-anys-govern-bauza?category_id=3

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube