Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern “que respecti la legalitat, rectifiqui la llei Company i no creï inseguretat jurídica”

Jaume Carbonero webEl diputat del Grup Socialista, Jaume Carbonero, ha manifestat que "lo mínim que es pot exigir a un Govern és que respecti i s'atengui a la legalitat vigent i no creï inseguretat jurídica".

Carbonero ha fet aquesta valoració després de fer-se públic que el Govern Central ha obligat a modificar la llei Company atesa la seva més que probable inconstitucionalitat. "El conseller Company i el Govern han rebut una autèntica garrotada jurídica", segons ha dit el diputat.

Carbonero ha recordat que el Grup Socialista ja va advertir sobre els dubtes legals que despertava la Llei 7/2012 de Mesures Urgents per a l'Ordenació Urbanística Sostenible, aprovada ara fa un any pel Govern Bauzá. En aquest sentit, ha recordat que va ser la pròpia Advocacia de l'Estat qui va decidir actuar d'ofici davant els molts interrogants legals de la norma. "Ni Govern Bauzá en general, ni el conseller Company en particular, han volgut rectificar en tot aquest temps els seus errors i és ara, sota l'amenaça de què es recorri davant el Tribunal Constitucional, quan el Govern ha decidit recular i rectificar aquesta norma", ha afirmat Carbonero per qui "una vegada més, el Govern només encerta quan rectifica"

"Des del primer dia en què vam conèixer el contingut de la llei, avisàrem sobre la seva presumpta inconstitucionalitat per vulnerar la llei del sòl estatal en relació a la reserva de sòl per a la construcció d'habitatges protegits, així com per incloure el silenci administratiu positiu", ha recordat el diputat. Carbonero ha criticat la inseguretat jurídica creada pel Govern, ha demanat al conseller Company que expliqui públicament els canvis i ha instat a la rectificació immediata de la llei. A més, pel diputat del PSIB-PSOE, "el Govern insisteix en els seus errors amb l'esborrany que ha presentat de la llei del sòl i per això ha demanat que no segueixi per aquest camí i rectifiqui el rumb".

El diputat socialista ha lamentat que el PP "no hagués escoltat les nombroses veus, tant des de l'oposició com des del carrer, advertint sobre els efectes negatius d'aquesta llei, evidenciant una vegada més que aquest Govern no escolta a ningú". Carbonero ha recordat la llei suposa una barra lliure al creixement desmesurat i que l'únic objectiu que perseguia era l'eliminació dels instruments de protecció territorial. En aquest sentit, Carbonero ha alertat sobre "quans expedients s'han beneficiat del silenci positiu instaurat il·legalment pel Govern de Bauzà, i les seves conseqüències territorials".

En referència a les parcel·lacions il·legals, Carbonero ha afirmat que "la insistència del PP en ultrapassar la Llei del sòl,que possibilita la incorporació com sòl urbà només aquelles transformacions iniciades legalment, suposa una amnistia indiscriminada contraria als interessos generals". "És el món a l'inrevés, atorgant beneficis als infractors urbanístics i creant més inseguretat jurídica", ha afirmat el diputat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube