Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta el recurs contra el TIL

Vicenç Thomàs declas 3 ABRILEl Grup Parlamentari Socialista ha fet efectiu el recurs contenciós-administratiu contra el Decret de Tractament Integral de Llengües del Govern Bauzá.

El portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, ha presentat el recurs davant la salta de lo Contenciós – Administratiu del Tribunal Superior de Justícia contra un decret al que s'oposa tota la comunitat educativa i que ha crispat el món de l'ensenyament. "Tots els sectors de l'educació s'han manifestat en contra de la política educativa del PP, des de les associacions de pares i mares, a Escola Catòlica, escoles concertades, l'ensenyament públic, les cooperatives, els directors, professors, la plataforma per la reforma educativa, tothom menys el PP".

Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha criticat la manca de consens amb el que el Govern ha imposat aquesta norma i que es demostra amb les projectes lingüístics que estan aprovant els diferents centres educatius, la majoria amb programes propis acollint-se a la via que obre amb l'article 20 del decret. "La fòbia en contra de la llengua catalana i el seguidisme que el Govern Bauzá està fent de minories d'extrema dreta està traslladant un clima de crispació i enfrontament a les aules que mai s'havia donat a les Illes Balears", ha destacat el diputat socialista que a criticat les intencions d'imposar un ensenyament en anglès retallant recursos, amb professors que no estan preparats per donar classes en aquesta llengua ni els alumnes per rebre-la. Thomàs ha afirmat que "volem que els nins i nines parlin tres i fins i tot quatre llengües però la implantació i la introducció de noves llengües s'ha de fer bé i no com ho fa el Govern Bauzá des de la improvisació absoluta i sense els recursos necessaris".

Thomàs ha justificat la presentació del recurs contenciós-administratiu contra el TIL per ser una norma "ideològica i no pedagògica, que a més no s'ajusta a dret". El portaveu adjunt socialista ha recordat que s'està acabant un curs que ha estat marcat per la crispació i la confrontació que ha sembrat el Govern PP  i afrontam l'inici del proper curs 2013-2014 amb un anunci de vaga indefinida de professors. "Bauzá i el seu Govern haurien de recapacitar, acceptar el seu error i rectificar immediatament en favor de l'ensenyament i el futur dels nostres fills", ha afirmat Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube