Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que els hereus dels dependents que han mort esperant la resolució de l'expedient puguin cobrar-la després

Conxa ObradorConxa Obrador: "A Balears hi ha unes mil persones que no han pogut cobrar la prestació de dependència perquè han mort esperant la tramitació del Govern. Exigeix que el Govern rectifiqui i reconegui els drets de les persones en situació de dependència en vida.

El PSIB-PSOE ha registrat una Proposició No de Llei en el Parlament de les Illes Balears per demanar que el Govern compleixi amb la Llei 39/2006 de la Dependència. En concret, els socialistes defensen els drets de les persones dependents que no varen arribar a cobrar la prestació per l'endarreriment del Govern de les Illes Balears en la tramitació i resolució dels expedients, en clar incompliment de la normativa.

"El Decret de Govern 83/2010 de 25 de juny, en el seu article 19, estableix que el Govern té un termini de tres mesos des de la data d'entrada de la sol·licitud en el registre de l'òrgan competent, per resoldre una petició de dependència; però la realitat és que, a Balears, aquest procediment es pot allargar un any o més", explica la diputada socialista Conxa Obrador.

Aquest endarreriment en el reconeixement de la dependència està provocant que un significatiu nombre de persones hagin mort mentre esperaven, al llarg del procés. Els expedients d'aquestes persones queden dins un "limbus administratiu d'impossible accés per als familiars, provocant la pèrdua de garanties dels dependent i els seus hereus", argumenta la diputada.

Obrador explica en la iniciativa que és precisament "l'incompliment per part del Govern balear del termini de tres mesos" el que ha provocat que gairebé mil hereus de persones dependents que varen morir abans de tenir signat el seu Programa d'Atenció Individual (PIA), no hagin cobrat els endarreriments als quals tenen dret.

La diputada socialista ha exigit que el Govern "rectifiqui i reconegui els drets de les persones en situació de dependència en vida i no arrossegui expedients durant mesos".

Per això, el Grup Socialista vol que el Parlament insti, en primer lloc, al Govern a complir amb la Llei de la Dependència i amb el Decret de Govern 83/2010 que fixa el termini de tres mesos per a la resolució de l'expedient. Així mateix, els socialistes volen que es reconegui "el dret a cobrar els endarreriments" als hereus de les persones mortes que duien més de tres mesos esperant la resolució.

Finalment, els socialistes volen que es crei un sistema de transparència accessible mitjançant noves tecnologies que, tot i respectant la protecció de dades personals, permeti gestionar els expedients de la dependència, per tal que tant els sol·licitants com els seus representants puguin tenir informació clara i completa de la situació en què es troba l'expedient. "D'aquesta manera es podrà complir amb les garanties d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat als serveis o ajudes de la dependència", apunta Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube