Imprimeix
PDF

Armengol: “Bauzá hauria de cessar immediatament al conseller Carlos Delgado”

Armengol i Barceló RdP 270613El Grup Socialista ha presentat conjuntament amb el Grup Mes una petició de Ple Extraordinari per tractar diferents iniciatives que ajudin a resoldre l'actual situació de crisi econòmica, política i social.

Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha demanat al president Bauzá "el cessament immediat del conseller de Turisme, Carlos Delgado, i que el Govern demani disculpes públicament al cos de la Guàrdia Civil". Per Armengol, "l'actitud de Delgado és totalment intolerable i ha traspassat tots els límits que un membre del Govern ridiculitzi a la Guàrdia Civil per un informe relacionat amb una investigació judicial sobre un cas de presumpta corrupció política". La portaveu parlamentària ha afirmat que "és evident el nerviosisme de Delgado davant aquest cas i que té moltes coses que amagar, el que dóna encara més força a la querella que va presentar el PSIB-PSOE en contra seva pel cas de Ràdio Calvià".  Armengol ha recordat que a aquest cas s'afegeixen les explicacions encara pendents de Delgado per la compra de l'antic hotel Rocamar i que el PSIB-PSOE té previst dur a la Fiscalia.

La petició de cessament del conseller Delgado per part de Francina Armengol s'ha demanat durant una roda de premsa on la portaveu socialista ha anunciat la sol·licitud d'un ple extraordinari en el Parlament. Armengol, i el portaveu del Grup Mes, Biel Barceló, han defensat la celebració d'aquest ple ja que "en un moment de crisi econòmica, social i política no és raonable que el Parlament tanqui les portes i no tramiti cap iniciativa per resoldre els problemes que pateixen els ciutadans".  Per Francina Armengol, "el Govern intenta fugir del debat públic i de donar explicacions, no l'interessa ni el diàleg ni el consens, una forma de funcionament molt poc democràtica", ha dit.

La sol·licitud de Ple extraordinari, que ha estat signada per tots els diputats del Grup Socialista i del Grup Mes, s'haurà de resoldre en una propera reunió de la Diputació Permanent. En l'ordre del dia del ple extraordinari hi figura un torn de catorze preguntes, amb temes com inici del proper curs escolar, la reforma de l'Administració, la malnutrició de menors, el deute autonòmic o la modificació de la llei de funció pública. A més, inclou una interpel·lació del Grup Socialista de política general en matèria d'administració pública, i dues proposicions no de llei, una sobre l'assistència sanitària universal, també del Grup Socialista, i una altra sobre la derogació del decret de llengües als centres docents, del Grup Mes.

Francina Armengol ha afirmat que "ha quedat en res l'anunci de nou impuls del Govern Bauzá, amb cap iniciativa, com en el cas del Pla de xoc per l'ocupació". Per la portaveu socialista "no té sentit que el Parlament acabi les seves feines el 11 de juny, es tanqui durant dos mesos i no es debatin temes de tanta transcendència com la postura del Govern en el Consell de Política Fiscal i Financera o la conflictivitat en el món de l'educació".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube