Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa ampliar el Parc de Cabrera per convertir-lo “en el més gran i ric de la Mediterrània”

Armengol i Carbonero juny 2013 webEl Grup Socialista presenta una proposició de llei per ampliar els límits del Parc Nacional Marítimo-Terrestre de Cabrera i conservar la riquesa del seus fons marí.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició de Llei per ampliar el límits del Parc Nacional Marítimo-Terrestre de Cabrera. La portaveu Francina Armengol ha justificat la iniciativa en la necessitat de preservar i conservar l'ecosistema i el fons marí d'aquesta zona, d'un alt valor, ampliant en deu vegades els límits actuals del parc, que passarien de les 10 a les 100 hectàrees. "L'ampliació del Parc de Cabrera, tal i com recull aquesta proposta, suposaria tenir el més gran i ric Parc Marítimo-Terrestre de tota la Mediterrània", ha afirmat Armengol.

La portaveu socialista, que ha presentat aquesta iniciativa en roda de premsa acompanyada del diputat Jaume Carbonero, ha defensat "la necessitat d'equilibrar el creixement urbanístic amb mesures de protecció com aquesta" i en aquest sentit ha revindicat la fita que va suposar la declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, ara fa dos anys.

Armengol ha manifestat l'esperança que la proposició de llei surti endavant en el Parlament de les Illes i així pugui ser traslladada al Congrés dels Diputats per a que sigui aprovada definitivament. La portaveu socialista ha recordat que la idea de l'ampliació dels límits del Parc va començar a caminar l'any 2007, a través d'un conveni entre el Govern i l'organització Oceana, que ara continua el seu procés amb aquesta iniciativa legislativa i que pot acabar amb la conservació de tota la seva riquesa.

Per la seva part, el diputat Jaume Carbonero ha explicat que el fons marí del parc de Cabrera està en molt bones condicions, "però no així el del seu voltant, amenaçats per un constant deteriorament i degradació  i que són l'objecte d'aquesta  proposta per a la seva protecció i preservació". El diputat socialista ha explicat que amb aquesta proposició de llei s'està aplicant a més la transposició de directives europees de conservació i altres lleis sobre la matèria.

L'arxipèlag de Cabrera i el seu entorn immediat van ser declarats Parc Nacional Marítim i Terrestre l'any 1991, a proposta i per acord unànime del Parlament de les Illes Balears, convertint-se en el primer d'aquestes característiques a tot l'Estat. El Parc destaca per les seves qualitats geogràfiques i ecològiques de la zona, amb un ecosistema de notable interès. El Parc Nacional Marítim i Terrestre de Cabrera està composat per 19 illes i illots, cobreix una superfícies de 10.021 hectàrees, de les quals 8.703 són marines. La proposició de llei del Grup Socialista preveu multiplicar per 10 els límits actuals, arribant a les aproximadament més de 100 hectàrees.

Objectiu de dèficit

Per altra part, i en relació a la reunió del CPFF que va fixar 1,3% d'objectiu de dèficit a les Comunitats Autònomes per aquest any 2013, Francina Armengol ha dit que "desgraciadament, el Govern Bauzá ha tornat a acotar el cap davant el Govern Central. És injust que les CC.AA. només tenguin un 1,3% de dèficit quan són les que suporten la major despesa social, amb  sanitat, educació o política social". La portaveu socialista ha lamentat que en la reunió d'ahir el Govern deixàs de reclamar una vegada més el deute pendent que té el Govern Central amb els ciutadans de les Illes. "Des que Rajoy governa, no es paguen les inversions estatutàries que suposarien una injecció de més de 800 milions d'euros", ha afirmat Armengol qui ha recordat que amb el PP, les Illes Balears estan a la coa d'inversió en els Pressuposts Generals de l'Estat.

La portaveu socialista ha qualificat "de mala notícia" que el Govern Central es quedi el gruix de la flexibilització del dèficit que Brussel·les a donat a Espanya i només doni unes dècimes més a les autonomies. Armengol ha reclamat al Govern Bauzá "que no es conformi ni amb l'1,3 ni l'1,8% del dèficit, que reclami amb més força que el marge de flexibilització ha de ser repartit per igual entre l'Estat i les Comunitats Autònomes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube