Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que més altures i més places no és la solució a la degradació de Platja de Palma

Thomàs i Oliver rdp juliol 2013El portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, ha criticat la forma de governar del PP amb la utilització "abusiva i arbitrària de fins a 23 decrets lleis, sense cap justificació".

La diputada del PSIB-PSOE, Bel Oliver, ha anunciat el vot en contra al decret-llei 1/2013, de 7 de juny, de mesures urgents de caràcter turístic i d'impuls de zones turístiques madures. Oliver ha afirmat que "les mesures de més altures i més places turístiques que contempla el decret no són la solució al problema de degradació d'una zona madura com la Platja de Palma". Per la diputada socialista, el contingut del decret llei, que demà haurà de ser validat en el Ple del Parlament, empitjora els problemes que té la zona com la massificació, la seguretat o la neteja. "És un decret fet a mida pel sector de l'allotjament, sense cap consens ni participació de la resta de sectors econòmics de la zona" ha dit Oliver qui ha justificat el vot en contra del PSIB-PSOE tant per la forma com pel seu contingut.

A més, la diputada socialista ha retret que la norma tengui més un caràcter urbanístic que no pas turístic i ha alertat que afectarà a totes les zones madures de les Illes Balears, i no només a la Platja de Palma. "No treurem de la degradació i la massificació que pateixen aquestes zones amb les mesures que contempla el decret llei, ni servirà per la seva rehabilitació", ha dit Oliver.

Un Govern a cop de 23 decrets lleis

El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha criticat la forma de governar del PP amb una utilització "abusiva i arbitrària del decret llei, amb la tramitació en només dos anys de fins a 23 decrets lleis que no s'ajusten a cap extraordinària o urgent necessitat". Thomàs ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa per parlar dels tres decrets lleis que demà seran tractats en la sessió plenària del Parlament. "El PP només obre les portes del Parlament quan l'interessa, per aprovar aquests decrets, i les tanca quan l'oposició vol realitzar la seva tasca de control al Govern", ha dit Thomàs.

En referència al decret llei de mobilitat del personal de l'Administració, Vicenç Thomàs ha criticat una norma que "l'únic objectiu que té és la eliminació de persones, eliminant el borsí d'interins i poder col·locar en determinats llocs de l'Administració pública a persones de confiança, enlloc d'acudir al borsí on la crida es fa per rigorós ordre i anònim".

El portaveu adjunt socialista ha retret al Govern del PP que hagi aprovat aquest decret sense cap diàleg ni negociació amb els sindicats i representants dels treballadors i en aquest sentit ha recordat l'admissió a tràmit per part de la Justícia del recurs contenciós administratiu contra aquest decret per una possible vulneració del dret a la negociació col·lectiva.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube