Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta de la precarietat laboral i del poc impacte de la temporada turística en l’ocupació

Barceló declas web juliolLa diputada del PSIB-PSOE, Joana Barceló, ha manifestat que malgrat les dades d'atur del mes de juny són relativament positives -amb una baixada en 6.852 persones i amb la creació de 4.752 nous llocs de feina-, s'han de valorar amb prudència ja que "hi ha un important increment de la precarietat laboral i l'impacte que està tenint aquesta temporada turística és petit en relació a la creació d'ocupació".

Barceló ha lamentat que en plena temporada turística, amb xifres rècord de visitants, "hi ha menys ocupació que fa dos anys, amb 2.500 afiliats menys. La bona temporada turística no s'està traduint amb bons nivell d'ocupació en el sector". La diputada socialista ha explicat que el 50% de la nova afiliació correspon al nou règim de cotització dels treballadors al servei de la llar, amb 2.320 afiliats més. A més, ha destacat que 1.180 dels nous afiliats corresponen a nous autònoms que s'acullen a aquesta possibilitat com a única sortida laboral ateses les dificultats de creació d'ocupació.

Des del PSIB-PSOE, la diputada Barceló ha alertat també de la precarietat en la contractació "ja que creix un 23% els contractes temporals front a un 3,8% dels contractes indefinits". Barceló ha posat èmfasi en altres aspectes preocupants com són el creixement de l'atur de llarga durada o el de les persones que no reben cap prestació. "L'impacte de la temporada turística en el mes de juny és petit, s'incrementa la precarietat laboral i la pobresa s'enquista i es consolida entre determinats col·lectius", ha afirmat.

Davant aquesta situació, Barceló ha reivindicat la necessitat que el Govern pacti i negociï un Pla d'Ocupació amb mesures concertades per combatre l'atur amb els agents socials i la resta de partits polítics.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube