Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa bonificar el 100% dels imposts per renegociar hipoteques de famílies en risc de desnonament

Armengol i Diéguez RdP web Armengol ha fet un "reconeixement públic a la magnífica feina dels professors, que lluiten dia a  dia per educar els nostres infants, tot i la crispació i la persecució del PP".

El PSIB-PSOE ha presentat una Proposició de Llei que podria evitar el desnonaments de famílies en situació extrema que hagin aconseguit arribar a un acord amb el banc per renegociar el deute hipotecari. "Aquesta llei podria beneficiar a moltes persones a les Illes Balears i complementa la d'Insolvència Singular contra els desnonaments que ja va registrar el PSIB-PSOE fa mesos", ha explicat la portaveu Francina Armengol.

En concret, la llei permetria bonificar el 100% de l'impost d'Actes Jurídics Documentats de les persones que, estant en risc de desnonament per no poder pagar l'hipoteca, aconsegueixen arribar a un acord amb el seu banc per renegociar les condicions i han de modificar l'hipoteca. "Aquestes persones, que no poden pagar les quotes, difícilment poden fer front a un 1% d'impost d'Actes Jurídics Documentats", ha explicat el diputat Antoni Diéguez, autor de la iniciativa. Aquesta bonificació s'aplicaria només a la renegociació d'hipoteques de persones físiques sobre el seu habitatge habitual amb un valor màxim de 500.000 euros.

La llei preveu també la bonificació total de l'impost de Transmissions Patrimonials (el 7%) per a aquelles persones que tornen la casa al banc, però hi queden a viure un màxim de 10 anys en règim de lloguer amb opció de compra, i després volen tornar adquirir el seu habitatge. Diéguez ha explicatt que "no té sentit que una persona en risc de desnonament hagi de pagar aquest impost quan vol tornar a comprar ca seva, i al mateix temps se li  bonifiqui el impost a una altra persona que hereta una vivenda de 10 milions d'euros" .

Aquests imposts són autonòmics i depenen de l'Agència Tributària de les Illes Balears, per tant el Govern podria modificar les bonificacions. "Al igual que el Govern va acordar bonificar les herències, es pot fer amb les persones en risc de desnonament que aconsegueixin arribar a un acord amb el banc", ha explicat.

Diéguez ha lamentat que "per al PP, el problema dels desnonaments no sigui urgent", tal com van demostrar en la darrera reunió de la Diputació Permanent, on va decidir no autoritzar un plenari extraordinari per poder tramitar la Llei d'Insolvència Singular contra els desnonaments.  "Per al PP, la Llei contra els desnonaments no és urgent, però la Llei de Caça, que permetrà anar de cacera els nins de 8 anys, sí. Per això han habilitat un període extraordinari", ha afegit.

Reconeixement públic a la tasca dels professors

Francina Armengol ha volgut fer avui un "reconeixement públic a la magnífica feina dels professors, que lluiten dia a dia per educar els nostres infants, tot i la crispació i la persecució del PP".  Armengol ha agraït la tasca entregada dels mestres i el compromís de tota la comunitat educativa, front a "aquest govern hiper-radical" que ha posat en marxa una creuada contra l'educació pública, per dos motius: per la seva contribució a la igualtat d'oportunitas i pel català.  "El PP està hipotecant el futur dels nostres fills, amb aquestes dues lluites", ha opinat.

La portaveu ha criticat la profunda crispació del PP contra comunitat educativa. "No és de rebut la forma del PP de perseguir i criminalitzar al professorat a les Illes Balears. Ja està bé", ha opinat Armengol. Entre els majors "disbarats" contra l'educació està la Llei de Símbols, que el propi Consell Consultiu ha criticat durament. "És una llei amb tintes feixistes, que imposa una censura prèvia inacceptable en el segle XXI. I tot això per llevar uns llaços de les façanes de les escoles", ha recordat.

Igualment, Armengol s'ha mostrat molt crítica amb el Decret de Trilingüisme del Govern, que "comença la casa per la teulada". "Ningú s'oposa a que els infants aprenguin 3 ó 4 llengües, però s'ha de fer des del diàleg i l'acord, amb recursos i amb professors preparats", ha dit. El Govern no ha fet res d'això –a l'inrevés del PSIB-PSOE, que sí s'ha reunit amb professors, amb directius, amb la Plataforma per l'Ensenyament, amb els sindicats, etc- i continua amb els atacs i la persecució de la comunitat educativa. El seu despreci ha arribat al punt que la Conselleria està tornant als centres els projectes lingüístics que han enviat, sense cap comentari. "Davant la convocatòria d'una vaga educativa indefinida, el president Bauzá no hi és, no s'entera, està desaparegut", ha apuntat.

 Francina Armengol ha denunciat també que el  PP ha posat en marxa una "estratègia de dilació absoluta" per evitar que es puguin celebrar en el Parlament plenaris de control al Govern i propostes per solucionar els problemes de la ciutadania. "És immoral i indecent que el PP vulgui tancar les portes del Parlament durant tot l'estiu, en ves de fer feina per solucionar els problemes dels ciutadans", ha declarat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube