Imprimeix
PDF

Armengol: “la proposta de reforma federal del PSOE és molt beneficiosa per tots els ciutadans de les Illes”

Armengol en RdP PSIB juliolLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha destacat el pas endavant que suposa la proposta de modificació de la Constitució Espanyola feta pel PSOE per avançar cap a un estat federal.

"Els socialistes aportam un projecte integrador, de convivència i de respecte a la pluralitat d'Espanya, enfront al model recentralitzador del PP i els moviments independentistes" ha dit Armengol que ha destacat els beneficis que conté el document per a les Illes Balears.

La dirigent socialista ha explicat el reconeixement de la insularitat com a tret diferencial que recull la proposta i la seva compensació a través del Règim Especial. A més, Armengol ha destacat com a gran èxit la inclusió dels fonaments del principi d'ordinalitat en el sistema de finançament autonòmic, segons el qual les comunitats que més aporten a les arques –com les Illes Balears- no poden quedar al final per sota de la mitjana estatal. La creació d'un Fons de Garantia de l'Estat del Benestar que garanteixi a cada comunitat el mateix nivell per les prestacions de drets com la sanitat, l'educació o la política social ha estat el tercer pilar destacat per Francina Armengol, que ha ressaltat que "la proposta socialista de reforma federal és molt beneficiosa per tots els ciutadans de les Illes".

"Insularitat, ordinalitat i Fons de Garantia és el model que defensam des del PSIB-PSOE per la millora del nostre finançament i volem que el president del PP, José Ramon Bauzá, es posicioni i digui quin finançament proposa ell per les Illes" ha dit Armengol. La líder socialista ha contraposat el model de la proposta del PSOE, basat en el respecte a la pluralitat i diversitat, al model recentralitzador de Mariano Rajoy, en contra de les comunitats autònomes i amb el silenci còmplice de Bauzá. En aquest sentit, Armengol ha posat com exemple la falta de crítica per part del Govern de les Illles al projecte de reforma de l'Administració, a la llei d'unitat de mercat i al repartiment de l'objectiu de dèficit del Consell de Política Fiscal i Financera. "És inaudit que des del Consell de Ministres s'aprovin lleis que afecten a les CC.AA. sense haver parlat o dialogat amb elles", ha dit Armengol qui ha recordat que "en un estat federal situacions com aquestes no serien possible".

Armengol ha qualificat la proposta socialista de reforma constitucional de "valenta i ambiciosa", amb un avanç important cap al respecte i la lleialtat institucional, amb la delimitació de competències entre l'Estat i les Comunitats Autònomes,  descentralització del poder judicial, la configuració del Senat com una autèntica cambra territorial i una aposta pel respecte a la pluralitat i la diversitat. "És un pas endavant, aportant solucions a com ens hem d'entendre i com ens hem d'organitzar" ha dit Armengol per defensar la reforma federal de la Constitució després de trenta-cinc anys d'estat de les autonomies. "Federalisme significa més democràcia i més proximitat", ha subratllat durant la seva compareixença en roda de premsa.

La secretària general del PSIB-PSOE ha ressaltat el paper que han jugat els socialistes de les Illes en aquest debat amb les seves propostes incloses en el document "Proposta sobre l'articulació federal d'Espanya", aprovat pel Consell Polític, i elaborat per un grup d'experts el passat mes de març.

"És inconcebible dir que anam pel bon camí"

Per altra part, Francina Armengol ha criticat les paraules del president del Govern sobre la situació econòmica de les Illes i ha afirmat que "és inconcebible que Bauzá digui que anam pel bon camí quan anam a pitjor". La dirigent socialista ha recordat la destrossa de l'Estat del Benestar des que govern el PP, amb una pèrdua de drets i serveis. "Les Illes són de les pitjors en Dependència, a la coa en despesa sanitària, augmenta el fracàs escolar, i amb una pèrdua de pes dins d'Espanya" ha dit Armengol que ha retret que "en dos anys cap mesura de reactivació econòmica, a la coa en inversions en els Pressuposts de l'Estat, hem perdut 800 milions d'inversions estatutàries tenim més atur i més pobresa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube