Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: "El país no pot continuar amb un president marcat per la connivència, les mentides, els encobriments i els silencis"

Thomàs i Carbonero web juliol 2013 2 En el plenari de demà, el PSIB-PSOE votarà en contra de la convalidació del DLl 4/2013, que elimina la obligatorietat de tenir clavegueram i permet foses sèptiques molt contaminants, com el segle passat.

El PSIB-PSOE ha demanat la dimissió immediata del president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, després de les darreres informacions publicades del Cas Bàrcenas, que ja s'ha convertit en el "Cas PP" de presumpte finançament il·legal. "El país viu una situació de conflictivitat i d'emergència. No pot continuar amb un president marcat per la connivència, les mentides, els encobriments i els silencis", ha opinat avui el portaveu parlamentari socialista, Vicenç Thomàs.

"Espanya està en una situació molt difícil, amb més de 6 milions d'aturats. Els ciutadans tenen dret a saber: Rajoy no es pot seguir amagant" ha apuntat el portaveu adjunt. "Rajoy no pot seguir al capdavant del Govern d'Espanya. Ha de dimitir", ha argumentat Thomàs, qui també ha exigit explicacions clares i definitives del president del PP sobre aquest greu cas de presumpte finançament irregular del Partit Popular.

Plenaris només quan l'interessa al Govern

El PSIB-PSOE acudirà demà al plenari convocat a petició del Govern Bauzá, dintre de la dinàmica autoritària de legislar i governar que té el Partit Popular, que en només 24 mesos ha aprovat 23 decrets llei, per eludir el debat públic i parlamentari, i ha impedit també la tramitació parlamentària de la majoria d'ells.

De fet, el plenari extraordinari que va demanar l'oposició fa unes setmanes va ser denegat i demà la Diputació Permanent ha de decidir si es convoca un nou ple de control al govern que ha demanat l'oposició per debatre temes d'interès ciutadà com la cobertura universal de la sanitat pública o la retirada del decret integrat de llengües. "No pot ser que, amb la situació de dificultats que vivim, el Parlament estigui tancat a donar solució als problemes dels ciutadans", ha opinat Thomàs.

En el plenari de demà, el Govern du a convalidació del Parlament el decret llei 4/2013 de 21 de juny, de regulació provisional de les noves edificacions en nuclis residencials sense xarxa de sanejament. Aquest decret elimina la obligatorietat de fer clavegueram a les urbanitzacions d'habitatges unifamiliars aïllats o entre-mitgers i adossats. Aquesta decisió suposa "una greu inseguretat jurídica", ja que contradiu normes superiors com és la Llei Company del 7/2012. "Els ajuntaments, a l'hora d'informar d'una vivenda, tindran legislació contradictòria", ha explicat el diputat Jaume Carbonero.

La normativa suposa també "una passa enrere molt important, el retorn als models dels anys 60 del segle passat, quan es construïa sense els serveis bàsics necessaris", ha explicat. De fet, el Decret Llei permetrà tenir habitatges amb "foses sèptiques homologades", que és una solució encara pitjor que la situació actual, que s'autoritzaven foses sèptiques provisionals (que s'han de buidar amb camions).

Les foses sèptiques homologades "contaminen molt més" perquè els residus van directament al terreny, i poden així contaminar el subsol i els aqüífers. La contaminació, a més, es concentra moltíssim, perquè hi ha molts d'habitatges junts.

Apart d'aquest Decret Llei, en el plenari de demà es debatrà també la modificació de la Llei 6/2006, de 12 d'abril, de caça i pesca fluvial i modificada per la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i econòmicoadministratives. En aquesta llei, el PSIB-PSOE demanarà votació separada, ja que no donarà suport a aquells aspectes de la caça amb menors d'edat.

Finalment, el Parlament debatrà i votarà el Projecte de llei de coordinació de policies locals de les Illes Balears. El PSIB-PSOE votarà en contra d'aquesta llei que, entre altres coses, elimina la figura dels policies turístics i lleva altres recursos de què disposaven els ajuntaments.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube