Imprimeix
PDF

Thomàs: “El PP utilitza aquest Parlament com una botiga, el tanca i l’obre quan l'interessa”

Thomàs i Pons web Dip PermanentEl PP bloqueja, una vegada més, la convocatòria del plenari extraordinari que demana l'oposició per parlar dels problemes que preocupen a la ciutadania: sanitat i educació.

El PSIB-PSOE ha lamentat "la trista realitat" d'un Partit Popular que, una vegada més, ha bloquejat la convocatòria del plenari extraordinari que demana l'oposició per parlar dels problemes que preocupen a la ciutadania, com són sanitat i educació. "Avui tenim un altre exemple de la conducta autoritària del PP dins un àmbit parlamentari, un PP que furta el debat parlamentari que representa els interessos, les necessitats i els problemes del conjunt dels ciutadans", ha denunciat el portaveu parlamentari adjunt socialista, Vicenç Thomàs.

"No és una qüestió de reglament, es una qüestió de voluntat política", ha dit Thomàs després que la Diputació Permanent hagi denegat la convocatòria del ple extraordinari. "El PP utilitza aquest Parlament com una botiga, el tanca quan no l'interessa i el torna a obrir quan l'interessa", ha criticat Thomàs. 

El PP de Balears, igual que el PP a Espanya, "no vol tractar en debat parlamentari els problemes que preocupen als ciutadans", ha dit. "El presumpte cas de finançament irregular del PP, un cas molt greu amb sobresous i comissions, que avui ocupa televisions, ràdios i diaris, que preocupa i ocupa a milers de ciutadans, el PP no ho vol tractar a nivell parlamentari, el president no vol comparèixer". Ben igual que amb el Cas PP, el Govern de Bauzá es nega a tractar altres qüestions d'interès ciutadà, com són l'atenció sanitària universal o el decret TIL, dos dels temes que l'oposició volia plantejar al plenari extraordinari que el PP ha vetat.

El PP considera que els seus temes són necessaris, i avui mateix du la convalidació del Decret Llei que fa 24 en dos anys de Govern, que inclús modifica una llei aprovada per aquest mateix Govern Bauzá. Per altra banda "no els preocupa el tema de l'assistència sanitària, no els preocupa la problemàtica en el món educatiu, com no els va preocupar fa pocs dies el tema del milers de ciutadans afectats pels desnonaments o per les preferents", ha afegit Thomàs. "El PP tanca el Parlament quan no l'interessa. Aquesta és la nostra trista realitat", ha apuntat. 

Llei de Caça i decret-llei clavegueram

Per altra part, el diputat Cosme Bonet ha criticat que la llei de Caça que ha aprovat el PP en el Parlament hagi inclòs al final la figura del caçador als menors de 8 anys i de que puguin desenvolupar totes les accions inherents a l'exercici de la caça. Bonet ha manifestat que no és una mesura oportuna, així com la rebaixa en el règim sancionador. El Grup Socialista, que ha donat suport a la major part de la llei, ha votat en canvi en contra d'aquesta mesura dels caçadors menors d'edat.

Finalment, el diputat Jaume Carbonero ha justificat el vot en contra del Grup Socialista al decret llei 4/2013 de 21 de juny, de regulació provisional de les noves edificacions en nuclis residencials sense xarxa de sanejament. Carbonero ha qualificat "d'inacceptable" el contingut del decret, que elimina l'obligatorietat de fer clavegueram a les urbanitzacions d'habitatges unifamiliars aïllats o entre-mitgers i adossats. "Estam tornant a la situació dels anys 60 i 70, tornam endarrere per poder deixar construir habitatges sense connectar-se a la xarxa de clavegueram", ha dit Carbonero. El diputat socialista ha criticat "els continus retrocessos en matèria mediambiental del conseller Company" i ha advertit de la inseguretat jurídica que crea, contradient lleis i normes superiors.  Des del PSIB-PSOE, el diputat Carbonero ha afirmat que l'eliminació de  l'obligatorietat de fer clavegueram en determinades construccions suposa un alt risc mediambiental i ha retret al PP que pensi que les fosses sèptiques no suposin cap risc.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube