Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera totalment inacceptable l'aplicació del TIL que està fent la Conselleria

logo gps La Conselleria d'Educació elimina principis democràtics del sistema educatiu per implantar el TIL

El PSIB-PSOE considera inacceptable la forma en què la Conselleria d'Educació ha decidit fer tot el possible per implantar el TIL, encara que amb això elimini principis bàsics democràtics del nostre sistema educatiu.

Amb l'oposició al TIL de tota la comunitat escolar -equips directius, professorat en general, associacions de pares i mares, associacions empresarials, associacions d'alumnes- el PP, en comptes de rectificar, s'ha mantingut i ha perseverat a portar endavant un projecte que compta amb el rebuig de tothom. Pràcticament tots els centres de les Illes Balears es varen acollir a la disposició excepcional de poder fer un projecte lingüístic diferent del TIL, tot justificant-lo i recolzant-lo amb un suport majoritari de professorat i pares i mares, i amb el vistiplau dels òrgans de govern dels centres.

Ara, emperò, el Govern ha començar a retornar Projectes Lingüístics que considera que no s'ajusten al TIL, encara que hagin estat aprovats amb el suport de tota la comunitat educativa. D'aquesta manera, el Govern de les Illes Balears oblida el principi bàsic d'autonomia dels centres, i s'enfronta a decisions que s'han pres democràticament, amb el suport del Consell Escolar i dels pares i mares dels infants afectats.

El Govern ha escollit aplicar el TIL, sense respectar el funcionament democràtic dels centres educatius i la seva organització, passant per damunt dels criteris tècnics dels professionals de l'Educació i en contra de tota la comunitat educativa de les Illes Balears, fins i tot la Comissió del TIL que havia donat el vist i plau a aquests projectes.

I, per fer-ho, no ha tingut més remei que aplicar criteris autoritaris, única manera de fer front a un criteri democràtic –el dels diferents estaments de la comunitat educativa- que són diametralment diferents dels del propi Govern.

El PSIB-PSOE exigeix la rectificació del Govern i el respecte de les decisions de la comunitat educativa de cada centre escolar a l'hora d'elaborar el seu Projecte Lingüístic de Centre. Entenem que han de ser criteris pedagògics i no criteris estrictament ideològics –com els que imposa el Govern- els que marquin l'organigrama lingüístic de cada centre educatiu, a les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube