Imprimeix
PDF

Thomàs: “el Govern Bauzá ha situat en dos anys les llistes d’espera en un rècord dramàtic i es carrega dia a dia la sanitat pública de tots”

Thomàs RdP maig 2013 webEn dos anys, el PP ha incrementat en més de 4.200 el nombre de persones que han d'esperar per una intervenció quirúrgica i ha disparat el temps d'espera un 115%, passant de 51 a 109 dies. Pel diputat socialista, "la sanitat pública amb el PP retrocedeix dia a dia prioritzant l'estalvi per damunt de la qualitat assistencial".

El diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha afirmat que les dades fetes públiques sobre les llistes d'espera sanitàries posen de manifest que "el PP i el Govern Bauzá han disparat les llistes d'espera fins a situar-les en un rècord dramàtic". 

Vicenç Thomàs ha explicat que la realitat de les dades demostra la destralada que ha pegat el PP a la sanitat. En aquest sentit ha explicat que els dos anys de Govern Bauzá situen les llistes d'espera quirúrgiques en més de 4.200 persones, passant de les 11.993 al març del 2011, a les 16.233 persones actuals. A més, ha recriminat que els temps de demora mitjana s'hagi incrementat en un 115%, passant dels 51 dies a l'any 2001 als 109 actuals. En quant a les llistes d'espera per consultes, el diputat socialista ha explicat que la situació és igual de dramàtica. "En dos anys, tenim més de 8.000 persones més en espera, arribant a les 49.000 actuals, i en temps de demora s'ha passat dels només 30 dies a tenir que esperar 101 dies per una consulta".

"La política sanitària del PP empitjora la salut dels ciutadans i està destrossant un dels servei més preuats i valorats" ha dit Thomàs, qui ha destacat la situació dramàtica que representa aquestes xifres ja que afecta a persones i que en molts casos pot suposar una espera de més d'1 any per una operació.

El diputat i portaveu adjunt ha explicat que la situació caòtica que es viu dia a dia en els hospitals queda avui retratada amb les xifres de les llistes d'espera. En aquest sentit, ha explicat que hospitals com el de Manacor han patit un increment de més d'un 110% la seva llista d'espera per una consulta en només dos anys, o a Son Llàtzer on les llistes d'espera passen de 2.922 pacients a més d'11.000.

Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha retret que la única solució que té el PP a l'atenció sanitària sigui "una política de retalls i una obsessió pel dèficit en detriment de l'atenció i la qualitat assistencial". El portaveu socialista ha recordat que a més dels ciutadans, els professionals sanitaris són l'altre col·lectiu afectat per aquesta política en contra de la sanitat pública ja que són els que han de respondre dia a dia i donar solució a aquesta dramàtica situació.

Finalment, Thomàs ha criticat l'opacitat informativa del Govern del PP amb les xifres fetes públiques de les llistes d'espera, sense detallar, sense desglossar xifres i amb criteris poc objectius per quantificar-les amb la voluntat de maquillar-les i fer disminuir la gravetat de la situació. En aquest sentit, el portaveu socialista ha posat en dubte la veracitat d'alguna de les dades aportades ja que és poc creïble que baixi respecte a les xifres de gener del 2013 un 13,3% el nombre de pacients pendents d'una consulta quan només s'ha incrementat un 2,4% l'activitat. "Per tant, o bé s'estan maquillant les xifres o el que està passant és que el Govern expulsa a la gent del sistema sanitari públic, que ha de recórrer a altres vies per ser atesos".

El diputat socialista ha recordat que amb la derogació del decret de garanties que va fer el Govern Bauzà, els ciutadans han quedat indefensos i sense cap compromís de qualitat assistencial sanitària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube