Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern Bauzá d’aprovar una “llei de censura prèvia” i exigirà la seva retirada immediata

100712 Cosme Bonet en RdPEl diputat del Grup Socialista, Cosme Bonet, ha acusat al Govern Bauzá d'introduir la censura prèvia en la llei de símbols i d'acometre un atac frontal a la llibertat d'expressió.

"És una llei de censura, un retorn al passat preconstitucional i predemocràtic, un atac a la llibertat d'expressió reconeguda a la nostra Constitució ja que crea un sistema de censura prèvia que no existia des del temps de la dictadura", ha afirmat Bonet en una primera valoració a l'aprovació en el Consell de Govern de la llei de Símbols.

Des del PSIB-PSOE, el diputat Bonet ha lamentat que les energies i els esforços del Govern Bauzá en matèria d'educació no siguin per lluitar contra el fracàs escolar o per resoldre conflictes com l'amenaça de vaga del proper mes de setembre. "Aquest Govern, en lloc de cercar solucions i vies de diàleg està llençant benzina en el foc i envia un piròman a encendre encara més aquest conflicte", ha lamentat Bonet.

El dirigent socialista ha acusat al PP de fer "una llei específicament per impedir determinades protestes contra les seves polítiques, incloent-hi fins i tot  una amenaça de sanció als professionals del sector educatiu, ja que fa responsable del manteniment de determinats símbols a les façanes als directors del centre".

Bonet ha avançat que des del Grup Socialista es demanarà la retirada immediata d'aquesta llei de símbols i ha advertit que malgrat els canvis introduïts pel Govern després del primer dictamen del Consell Consultiu, el text continua mantenint la censura prèvia. El diputat socialista ha criticat que la llei prohibeixi la utilització de símbols de forma preventiva i a la vegada doni al Govern la possibilitat d'autoritzar o no l'ús d'aquests símbols. "A les Illes Balears tendrem la vergonya d'un Govern que recupera la censura prèvia que pensavem abolida amb l'inici de la democràcia" ha afirmat Bonet qui ha qualificat a l'Executiu Bauzá de representar un "conservadurisme ranci i predemocràtic".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube