Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que Bauzá comparegui en un plenari extraordinari per parlar d'educació

120612 Armengol Ple Armengol considera necessari fer un debat sobre l'educació pública en agost perquè "estam a punt de començar un curs escolar amb una crispació mai vista per la irresponsabilitat, l'autoritarisme i la prepotència del Govern Bauzá". El PSIB-PSOE reclama un debat seriós sobre l'incendi d'Andratx i la política de prevenció i mediambiental.

El PSIB-PSOE ha demanat avui la convocatòria d'un plenari extraordinari del Parlament durant el mes d'agost, perquè comparegui el president del Govern JR.Bauzá per parlar sobre la situació del sector educatiu a les Illes Balears. La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha anunciat que els socialistes "forçarem la reunió de la Diputació Permanent per convocar un plenari extraordinari", després que el Partit Popular hagi bloquejat avui la compareixença de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps.

El PP "podrà votar en contra del plenari en la Diputació Permanent, però hauran de venir el mes d'agost, malgrat que a alguns d'ells els costi molt, a explicar perquè creuen que no s'ha de parlar sobre educació", ha explicat.

Armengol ha criticat que el Grup Popular hagi rebutjat la compareixença "totalment necessària" de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats sol·licitada pel Grup Socialista, per "la crispació enorme que existeix dins la comunitat educativa provocada per l'actitud autoritària del Govern Bauzá".

"Ja està bé que el Govern tanqui el Parlament de les Illes Balears a la veu del poble" i als temes que preocupen a la ciutadania, com és la situació de l'educació, ha dit la socialista. "Estam a punt de començar un curs escolar amb una crispació mai vista per la irresponsabilitat, l'autoritarisme i la prepotència del Govern Bauzá", ha explicat la portaveu per defensar la necessitat de debatre sobre l'educació pública a les Illes Balears.

Respecte als expedients oberts per la conselleria d'Educació als directors de tres centres educatius de Maó, Armengol ha mostrat el "suport més absolut a aquests directors" i ha demanat al Govern que "retiri aquests expedients" que són propis de "l'autoritarisme més absolut de la conselleria".

El PSIB-PSOE reclama un debat rigorós sobre l'incendi

La portaveu socialista també ha criticat que el Grup Popular hagi negat la compareixença sol·licitada pels socialistes del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company. Francina Armengol ha considerat "urgent" aquesta compareixença de Gabriel Company per explicar els "efectes devastadors pel nostre medi ambient de l'incendi que va començar a Andratx" i ha lamentat que el PP cregui que "no és necessari explicar el que està passant".

Els socialistes han decidit no obrir de moment el debat polític sobre l'incendi d'Andratx, mentre "encara surt fum de la serra", ha explicat la diputada socialista Pilar Costa, que ha intervingut durant la compareixença de la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera.

La diputada socialista ha volgut, en primer lloc, mostrar el suport i reconeixement a totes les persones que han participat i segueixen participant per aconseguir l'extinció total del incendi, i mostrar la solidaritat amb les persones afectades.

Costa ha assenyalat, no obstant, que els socialistes "no permetrem que es diguin mentides, com quan diuen que no s'han fet retallades,  i no deixarem de reivindicar i d'exigir el debat seriós del què ha de ser la política de gestió forestal, la política de prevenció d'incendis, la política d'extinció i la política de recuperació". I en aquest moment, "podrem parlar de la minva considerable dels pressuposts destinats a emergències i a medi ambient, que han baixat 18 milions d'euros des que governa el Partit Popular" (respecte dels gairebé 50 milions que tenien en 2010). També ha recordat Costa els treballadors acomiadats d'IBANAT, alguns d'ells dedicats a obrir expedients d'infracció en matèria de prevenció d'incendis.

La diputada socialista ha demanat al Govern del PP que "pressioni el botó de PAUSE en la seva política de retallades, repensin on destinen els diners públics. Inclús des del punt de vista econòmic, poden ser molt més elevats els costos d'apagar l'incendi que els d'una bona gestió forestal i una bona política de prevenció", ha apuntat.  "De tot això tindrem temps de parlar-ne" , ha dit Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube