Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al Govern que "desactivi l'incendi que ha provocat en el món educatiu"

Obrador i Maicas web Conxa Obrador: "La situació és molt greu i la improvisació del Govern és total. Falta un mes perquè tornin a obrir les escoles i estam davant una amenaça de vaga indefinida." Lluis Maicas: "Tota la nostra solidaritat amb els directors dels centres represaliats per les purgues ideològiques del Partit Popular".

El PSIB-PSOE ha exigit avui al Govern de les Illes Balears, i en concret a la consellera Camps, que "deixi d'amagar-se i comenci a fer feina per desactivar l'incendi que ha provocat el PP en el món educatiu". Així ho ha dit la diputada socialista Conxa Obrador, que ha comparegut en roda de premsa amb el diputat Lluís Maicas per presentar una iniciativa socialista en matèria educativa.

La diputada socialista ha recordat que "falta un més perquè tornin obrir les escoles i estam davant una amenaça de vaga indefinida". El Govern ha de reaccionar ja, després de tota la improvisació i l'autoritarisme amb que ha estat actuant els darrers mesos. "El Govern diu que el curs començarà amb normalitat, i la normalitat per a aquest govern és la confrontació, la imposició i la improvisació", ha recordat Obrador.

La diputada ha expressat que "des del Partit Socialista entenem els motius de la vaga indefinida en educació. Donam suport i compartim les reivindicacions de la comunitat educativa. I demanem al Govern que rectifiqui, perquè no s'hagi de produir aquesta vaga". La vaga "perjudicarà especialment als alumnes, a les famílies i a la comunitat educativa", ha apuntat.

De fet, la PNL del Grup Socialista demana que es derogui el Decret del Tractament Integrat de Llengües i que es torni a elaborar, sense precipitació i amb els recursos humans i econòmics necessaris.

Obrador ha recordat que l'aplicació improvisada del TIL "provocarà l'augment del fracàs escolar", ja que els professors hagin de donar classes en una llengua que no coneixen i per la que no estan preparats ni ells ni els alumnes. Tampoc sembla que la Conselleria estigui molt preparada, donada la dimissió del Delegat d'Educació a Menorca, que va abandonar la setmana passada. El seus substitut, nomenat pel Consell de Govern el passat divendres ni tan sols ha arribat a assumir el càrrec i ja ha anunciat que no ho farà.

Solidaritat amb els represaliats, que estan complint la llei

Lluís Maicas, per altra banda, ha expressat "tota la nostra solidaritat amb els directors dels centres represaliats per les purgues ideològiques del Partit Popular". Ha recordat el diputat que "els directors d'escola i tots els centres educatius han complit amb el TIL, però no amb les instruccions posteriors enviades des de la Conselleria".

El Decret TIL preveu, en el seu article 20, que les escoles puguin adaptar els seus projectes lingüístics i educatius a les seves realitats particulars. "La gran majoria de centres es van acollir a aquest article, que el conseller Bosch va introduir no sabem si conscient o inconscientment. Per això la Conselleria ha publicat després unes instruccions", ha apuntat. I tot això s'ha fet des de la més absoluta improvisació i la imposició, sense cap diàleg ni cap respecte per a les necessitats dels centres, dels professors i dels alumnes.

"Avui ja hi ha tres directors d'institut de Maó expedientats, però pensam que haurà més perquè els procediments seguits són els mateixos i per tant suposam que els càstigs també ho seran", ha apuntat Maicas.

El Partit Popular està incendiant el món educatiu, i està en mans de la conselleria aturar l'amenaça de la vaga. "La consellera no es pot seguir amagant", ha apuntat Obrador. "Se seguin amb els sindicats, parlin amb els directors, i trobin solucions perquè no hagin de patir els alumnes i les famílies", ha apuntat.

El PSIB-PSOE ha demanat la compareixença urgent del president Bauzá davant el plenari del Parlament durant aquest mes d'agost per tractar aquest tema. En primer lloc s'haurà de reunir la diputació permanent, on els socialistes intentaran que es convoqui el plenari. Cal recordar que el PP va vetar, la setmana passada, la compareixença de la consellera Camps per aquest mateix motiu.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube