Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE força la convocatòria de la diputació permanent per parlar sobre la situació en Educació

Fas partit 2anysFrancina Armengol: "Els expedients disciplinaris oberts als directors de Menorca són il·legals i les sancions arbitràries, desproporcionades i injustes".Els experts jurídics del PSOE han elaborat un informe que entregaran a l'associació de directors, sindicats i altres interessats perquè el puguin utilitzar si decideixen recórrer judicialment la decisió.

El Parlament de les Illes Balears haurà de parlar d'Educació durant aquest període extraordinari de sessions. El PSIB-PSOE ha forçat la convocatòria de la diputació permanent abans de l'inici de curs donada la situació de crispació absoluta i l'amenaça d'una vaga indefinida per part de la comunitat educativa arran de les decisions autoritàries i ideològiques del Govern de JR.Bauzá.

"Hem demanat la convocatòria de la Diputació Permanent per la setmana que ve, però és potestat de la presidenta fixar la data definitiva", ha explicat la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol, en acabar la Junta de Portaveus.

El PP no ha pogut evitar la convocatòria de la Diputació Permanent, però sí ha vetat la compareixença del president JR.Bauzá que havia sol·licitat el PSIB-PSOE. Armengol ha lamentat que "una vegada més" el Partit Popular hagi "tancat el Parlament a les qüestions que preocupen a la ciutadania i nega la possibilitat de diàleg i debat" amb la compareixença del president. Aquest "comportament antidemocràtic i autoritari" és precisament el què ha provocat tots els problemes en el món educatiu, que no veu possible introduir l'anglès a les escoles en només un any per manca de recursos humans i econòmics.

En la diputació permanent, els socialistes demanaran  que es convoqui un plenari extraordinari per poder debatre una Proposició No de Llei de suport als tres directors d'institut expedientats a Menorca i demanar la retirada del TIL per consensuar una nova forma d'introduir la tercera llengua en el sistema educatiu. El PSIB-PSOE no desitja que es convoqui la vaga indefinida en el sector educatiu, que perjudicaria sobre tot als estudiants i a les famílies, però compren i comparteix les preocupacions de la comunitat educativa respecte de l'aplicació obsessiva del TIL.

Expedients il·legals i sancions arbitraries

Armengol ha explicat també que els assessors jurídics del Partit Socialista ha preparat un informe exhaustiu de com s'han fet els expedients disciplinaris als tres directors d'institut de Menorca i el què suposen.  "L'informe diu clarament que els expedients disciplinaris oberts als directors de Menorca són il·legals i les sancions arbitràries, desproporcionades i injustes", ha explicat

Entre les consideracions de l'informe figura que les conductes que vol sancionar no són constitutives de faltes disciplinàries ni estan previstes en la legislació disciplinària. Tampoc es pot fer responsable a un director de les decisions del Consell Escolar, que és l'òrgan competent per aprovar els projectes educatius i lingüístics dels centres. El director simplement dóna trasllat de la decisió a la Conselleria.

Criticar l'actuació de la Conselleria de manera respectuosa i raonada és un exercici legítim de llibertat professional garantida per la llibertat d'expressió de la que gaudeixen tots els funcionaris públics, apunta l'informe.

També mencionen els experts que les instruccions no tenen rang normatiu, i que són un conjunt de pautes o criteris per orientar la tasca dels centres. A més a més, les instruccions contradiuen el què estableix el propi TIL, que en el seu article 20 donava marge als centres per a la seva aplicació. Uns expedients fets en base a una instrucció que contravé el TIL i la LOE no tenen fonament jurídic.

Finalment, els experts consideren que les mesures cautelars són arbitràries, desproporcionades i injustes, perquè no hi ha infracció ni circumstàncies de perill o risc. Aquestes sancions tan greus "podrien donar origen a responsabilitat penal de l'autoritat que l'ha dictat", ha explicat Armengol.

El PSIB-PSOE no es pot personar en contra dels expedients perquè no està legitimat, però posarà l'informe a l'abast dels directors expedientats, sindicats i l'associació de directors per si ho volen aprofitar per a la seva defensa.

Armengol  ha tornat demanar al Govern que "rectifiqui, que tornin enrere els expedients i aquest decret TIL que no té el suport de ningú. Que intenti pactar una forma de com introduir una tercera llengua en el nostre sistema educatiu".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube