Imprimeix
PDF

Posar nous imposts a les famílies i empreses de Balears dificultarà la recuperació econòmica i laboral

Joan Boned: "Ens oposem als nous imposts i seguirem lluitant en el Parlament contra la política fiscal del PP, que no és progressiva ni justa". Es constata el fracàs absolut de les polítiques del Govern Bauzá, que en dos anys ha augmentat el deute en 2.200 milions d'euros.

El PSIB-PSOE ha alertat que gravar amb nous imposts a les famílies i a les empreses de Balears empitjorarà les perspectives d'una possible recuperació a la nostra comunitat autònoma. El diputat socialista Joan Boned ha lamentat que el Govern tingui previst aplicar els nous imposts sobre envasos, grans superfícies i cotxes de lloguer durant el 2014. "Aquests imposts no són progressius, graven directament el consum i poden afectar a la recuperació de l'economia balear", ha recordat Boned.

L'aplicació d'aquests imposts –sobre tot el de les grans superfícies i els envasos- repercutirà directament damunt els consumidors. Diversos estudis han calculat entre 300 i 700 euros el cost mig addicional per a una família cada any, ja que es gravarien tots els envasos, amb la única excepció de la llet,  i les grans superfícies ja varen anunciar que repercutirien el cost als seus clients.

"En un moment de dificultats com estam passant, i amb més de 36.000 famílies amb tots els seus membres a l'atur i unes perspectives molt difícils de cara al hivern, el Govern no es pot permetre posar encara més pes damunt les esquenes del ciutadà de classe mitja, que compra a un supermercat o consumeix aigua en botella", ha opinat el diputat socialista.  Els nous imposts no només frenaran el consum sinó que també augmentaran la por de les famílies a gastar, posaran en risc les previsions de vendes de les empreses i poden ajornar la recuperació econòmica i del mercat laboral.

Fracàs de la política econòmica PP: 2.200 milions de deute en 2 anys

El reconeixement oficial de que el Govern ha augmentat en 2.200 milions d'euros el deute de la CAIB, en només dos anys, constata el fracàs absolut de les polítiques del Partit Popular a les Balears.

"Després d'haver-se queixat i haver-se amagat constantment darrera"l'herència rebuda, en només en dos anys, José Ramón Bauzá ha incrementat el deute gairebé al mateix nivell que l'executiu anterior en 4 anys", ha denunciat Boned.

El socialista ha incidit, no obstant, en una diferència molt important. Mentre el Govern socialista tenia com a objectiu intentar donar suport al sectors socials amb més dificultats, mantenir un cert nivell ocupació i garantir els serveis de l'Estat del Benestar, el Govern Bauzá ha dirigit tota la seva política única i exclusivament per arrivar a complir un objectiu de dèficit, que tot i així no han aconseguit, ha explicat el socialista.

Les polítiques del PP han provocat enormes retallades,  sobre tot en els serveis i ajudes per als que més ho necessiten, ja sigui en matèria de suport laboral, en educació, en sanitat, en serveis socials, transport públic o altres. I la pràctica desaparició de la inversió pública també ha contribuït a paralitzar l'economia de les Illes Balears, amb llistes d'atur històriques que ara només tenen un descans momentani  per la estacionalitat i que tornaran a ser molt dolentes en la tardor. Les diferències entre els que més tenen i els que tenen menys s'han disparat a Balears, fruit d'aquestes polítiques.

"A pesar de tots els sacrificis que han imposat a la ciutadania, no arriben a complir els seus objectius i, a més a més, s'endeuten tant o més que el Govern anterior", ha apuntat Boned. "És un fracàs total: tenim més deute i menys serveis", ha afegit.

El PSIB-PSOE lamenta que, una vegada més, el PP vulgui fer pagar als consumidors i les famílies de Balears pel fracàs de les seves polítiques i per la seva improvisació. Per això, els socialistes reiteren la seva "oposició als nous imposts i seguirà lluitant en el Parlament contra la política fiscal del PP, que no és progressiva ni justa", ha apuntat Boned.

Finalment, el diputat socialista ha apuntat que ara haurà molts de dubtes sobre el pressupost del Govern el 2013 i el 2014 per la manca de concreció en el tema dels impost, anunciats però no aplicats. "No s'entén que el Govern hagi pres la decisió d'aplicar els imposts l'exercici que ve, sense haver dit encara què farà després de l'estiu ni hagi modificat el pressupost del 2013, on ja té un forat de gairebé 100 milions d'euros per la no aplicació dels imposts", ha afegit Boned.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube