Imprimeix
PDF

El nombre de beneficiaris del Pla Prepara es redueix a Balears en un 78% en un any

Barceló declas web juliolJoana Barceló: "Mentre l'atur de llarga durada es multiplica, el Govern de l'Estat retalla l'accés al Pla Prepara i el Govern Bauzá encara no ha presentat cap Pla d'Ocupació"

El PSIB-PSOE ha lamentat avui que l'atur de llarga durada i el nombre de treballadors que han esgotat totes les prestacions no han aturat de créixer, malgrat la bona temporada turística i la baixada de l'atur per l'estacionalitat a les nostres Illes.

"L'atur de llarga durada ja és el 40,2% del total de l'atur a les nostres illes i en ple mes de juliol afectava a 27.848 treballadors, 5.000 més que fa dos anys", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló. Pel que fa als treballadors que han esgotat totes les prestacions, al juliol ja eren a Balears 55.065, quasi 5.000 més que fa dos anys, ha apuntat.

"Davant aquesta realitat social i laboral tan dura el Govern del Partit Popular a nivell estatal no ha fet res més que reduir les prestacions i els subsidis que reben els ciutadans, mitjançant modificacions legislatives", ha explicat Barceló.

El Pla Prepara, que es prorroga avui, per exemple, ha modificat de tal manera els criteris per poder accedir-hi que, tot i l'augment desmesurat de les persones amb necessitat, arriba a cada vegada menys ciutadans. Ara fa un any, el Govern del PP a Madrid va modificar els criteris i va afegir, per exemple, el requisit de tenir carregues familiars, que exclou a la major part dels joves, que fins ara podien accedir-hi. Aquests canvis normatius han suposat a les nostres illes la reducció dels perceptors del Pla Prepara en un 78% en un any. "Balears passa de tenir 3.452 perceptors al maig del 2012, a només 761 el maig del 2013", que és el darrer del que tenim dades, explica .

On és el Pla d'Ocupació que Bauzá va anunciar l'abril?

Per altra banda, el Govern de les Illes Balears ja fa quatre mesos tard amb la presentació del seu (presumpte) Pla d'Ocupació. Un pla que el president Bauzá va anunciar en el Parlament el mes d'abril i del que, fins ara, no se coneix ni un esborrany.

"Insistim i demanem amb urgència la concertació amb els agents socials del Pla d'Ocupació de les Illes Balears, amb mesures especifiques, concretes i quantificables per fer front a aquest drama social",ha apuntat Barceló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube