Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE: Rajoy ofega Balears, exigint ara la liquidació expres de l'injust sistema de finançament del Govern Aznar

Joan BonedJoan Boned: Aquesta és l'herència del PP: Balears haurà de tornar a Madrid en 5 anys els 300 milions d'Euros de la liquidació del 2008 i 2009. Amb el model socialista, la liquidació del 2010 i 2011 va permetre arribar en torn a 500 milions més a l'any, i la liquidació del 2012 es preveu similar.

El PSIB-PSOE considera inacceptable que el Govern central de Mariano Rajoy exigeixi a Balears tornar de forma expres 300 milions d'euros per la liquidació dels anys 2008 i 2009, que són els darrers de l'injust sistema de finançament del Partit Popular. "El PP i el Sr. Bauzá s'omplen la boca de criticar l'actual sistema de finançament que va aprovar el PSOE, però la realitat és que els tres primers anys d'aplicació del sistema socialista han suposat per a Balears una mitja de 500 milions d'euros addicionals a l'any, però encara estam pagant les injustícies del sistema del PP, en els anys 2008 i 2009", ha denunciat el diputat socialista Joan Boned.

Boned ha criticat que Bauzá "no aixequi el cap" per defensar Balears, i que el seu Govern hagi amagat durant setmanes aquest acord pres en la darrera reunió del Consejo de Política Fiscal y Financiera a Madrid. "Quines noves conseqüències tindrà per a Balears les decisions preses en la darrera reunió del CPFF? El conseller ens ha amagat aquest detall. Quins altres pactes ocults ens amaga?", ha demanat Boned.

Fins a aquella darrera reunió, l'acord era tornar el doblers en 10 anys, però Rajoy obliga ara a les comunitats autònomes que han incomplert l'objectiu de dèficit a pagar-ho en cinc anys. El PSIB-PSOE condemna que el PP hagi amagat aquest nou acord, que sens dubte tindrà repercussions greus per a les butxaques dels ciutadans de Balears.

"La política econòmica del PP és un fracàs absolut. Apart de les retallades brutals i les polítiques i mesures restrictives que estan massacrant la societat, són incapaços de complir amb els objectius que es marquen ells mateixos, i a més a més, ara Madrid ens castiga, sense haver ni tan sols pagat les inversions estatutàries del 2012 i el 2013".

Rajoy exigeix a Balears tornar 60 milions d'euros per la liquidació del 2008 i 2009, però se'n oblida dels 400 milions anuals que garanteix l'Estatut d'Autonomia, que és una llei orgànica i un element fonamental del finançament de les illes. "Balears queda totalment ofegada amb més deute i uns pagaments que no estan previstos en els pressuposts", apunta el diputat socialista.

Ara Balears, s'haurà d'endeutar encara més per poder retornar a l'equilibri que ens exigeixen per al 2014. Més sacrificis i més esforços, exigits pel Govern del PP de Rajoy, amb la connivència de Bauzá i del PP a Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube