Imprimeix
PDF

Armengol: “el Govern Bauzá ha d’explicar què ha fet per evitar que les Balears es quedin a la coa d’inversió en els PGE del 2014”

Armengol i Pons agost 2013La portaveu parlamentària, Francina Armengol, ha advertit que des del Grup Socialista no s'acceptarà que les Illes Balears quedin un any més a la coa de l'Estat en concepte d'inversions en els Pressupost Generals de l'Estat del 2014 i en aquest sentit ha exigit al Govern què expliqui les negociacions fetes amb el Govern Central.

Armengol ha exigit a l'Executiu de Bauzá "que surti i expliqui les negociacions i acords assolits amb Madrid per evitar que les Balears es tornin a quedar a la coa de la inversió estatal en els PGE del 2014". Per la portaveu socialista, "cal que el Govern del PP es deixi de festes i fotos i surti a donar explicacions sobre el què està negociant amb el Govern Central de les inversions que han d'arribar en els propers PGE, que estan a punt de tancar-se".   

Durant la roda de premsa que Armengol ha fet acompanyada del diputat Marc Pons, la líder socialista ha recordat que els PGE per aquest any ens han situat a la coa d'Espanya en inversions, amb una despesa de 70 euros per habitant en comparació als 200 euros de mitja estatal o els més de 400 euros per habitant que rep Galícia. "Si el Govern no ha fet la feina que havia de fer aquests mesos, ens tornarem a quedar a la coa", ha advertit Armengol, qui ha anunciat la sol·licitud de compareixença del conseller d'Hisenda en el Parlament per a que expliqui el procés negociador.

Per Armengol, "seria un cop de mort a les Illes i a la seva recuperació econòmica" si es produís un any més aquesta retallada d'inversió pública. Des del PSIB-PSOE s'ha denunciat que amb l'arribada del PP al poder, les inversions a les Balears han anat disminuint dramàticament passant dels més de 400 milions d'euros del 2011 als menys de 100 milions d'euros el 2013.

Proposta per condonar el deute de 300 milions

Per altra part, Francina Armengol ha criticat que el Govern Rajoy obligui a les Balears que retornar els 300 milions d'euros per la liquidació del finançament dels anys 2008 i 2009 i en canvi no compleixi amb les seves obligacions cap a les Illes. "No és possible que les Balears hagin de tornar el que déu a l'Estat i en canvi aquest no compleixi els seus compromisos d'inversió amb les Illes" ha afirmat Armengol. En aquest sentit, la portaveu socialista ha proposat la condonació d'aquest deute a compte dels 400 milions d'euros d'inversions estatutàries que Rajoy incompleix. "Ja n'hi ha prou d'un Govern Bauzá submís i que fa d'estora davant Rajoy, sense reclamar el que les Illes Balears els hi pertoca per llei" ha criticat Armengol qui ha retret que el Govern Bauzá votàs a favor de l'acord pres en la darrera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que obliga a retornar en cinc i no deu anys la liquidació del finançament dels anys 2008 i 2009, i que tant perjudica a les Balears.

Armengol i el diputat Marc Pons han aprofitat la seva compareixença de premsa per lamentar que la bona temporada turística no s'està traduint en una millora de l'ocupació. "No estam davant un canvi de cicle com intenta vendre el PP sinó que tenim més atur que fa dos anys malgrat el rècord de turistes, amb més precarietat laboral i amb casos de sobreexplotació de treballadors", ha denunciat la portaveu del PSIB-PSOE. Per la seva part, Pons ha lamentat com el Govern Bauzá ha anat retardant any darrera any la recuperació econòmica i ha recordat que "primer havia de ser al 2012, després al 2013 i ara el PP ens diu que serà en el 2014". El diputat socialista ha recordat que als més de 25.000 aturats més de fa dos anys cal afegir altres dades com els 1.000 milions d'euros en factures que el propi Govern reconeix que deu als proveïdors o l'increment en 1.392 milions del deute. Des del PSIB-PSOE, Pons ha criticat que el Govern hagi renunciat a actuar com a motor econòmic per combatre la crisi.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube