Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta a Delgado a que reguli i doni solució al lloguer d’apartaments per a ús turístic

Carbonero i Oliver en RdPCarbonero anuncia que el Grup Socialista interpel·larà al conseller de Turisme en el Parlament per a què expliqui què pensa fer i sobretot per a què "el PP es retrati sobre aquest problema i voti si està a favor o en contra".

El PSIB-PSOE ha instat al Govern i al conseller de Turisme, Carlos Delgado, a que reguli i doni una solució legal al lloguer per a ús turístic de pisos i apartaments. Els diputats Bel Oliver i Jaume Carbonero han comparegut en roda de premsa per anunciar la postura favorable del Grup Socialista a la regulació d'aquesta oferta turística i ha exigit al Govern que no doni l'esquena a una oferta que existeix a les Illes de la qual se'n beneficien  tant les famílies com tota l'oferta complementària turística.

La diputada Bel Oliver ha retret al PP que hagi creat aquest problema que perjudica a milers de ciutadans, primer amb la Llei General Turística de Carlos Delgado i ara amb la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans del Govern Rajoy, excloent el lloguer turístic d'aquest tipus d'immobles.  Oliver ha acusat al Govern de deixar en la il·legalitat "una oferta turística que existeix arreu del tot el món i de la qual també volem gaudir a les Balears".

Des del PSIB-PSOE, Oliver ha manifestat que "no és positiu el monopoli del turisme per a només un sector" i ha afegit que "el turisme a les Illes és cosa de tots i tots tenim dret a participar dels beneficis econòmics que genera". En aquest sentit, la diputada ha recordat que aquesta oferta d'allotjament reparteix beneficis a tota l'oferta complementària, tant la del lloguer de cotxes, botigues com restaurants, però a més té un impacte en les rendes familiars molt important, especialment sensible en l'actual temps de crisi econòmica on moltes famílies poden tenir aquesta font d'ingressos. Des del PSIB-PSOE s'ha demanat que la regulació d'aquesta oferta turística ha de preveure la contribució tributària per a que pagui imposts i evitar el frau fiscal, així com també garantir la seguretat i la convivència, o la disponibilitat de cèl·lula d'habitabilitat.

Per la seva part, el diputat Jaume Carbonero s'ha preguntat quin és el motiu per al qual la Llei Turística només permet el lloguer turístic en un determinat tipus d'habitatge, els unifamiliars aïllats, mentre exclou a tota la resta. Carbonero ha afirmat que aquesta decisió del Govern del PP "té una justificació només ideològica, donant privilegis només a uns i negant-los a la resta". El diputat socialista ha apostat per la incloure en la llei dels diferents tipus d'habitatge i no només pels unifamiliars aïllats.

Des del PSIB-PSOE, Oliver i Carbonero han anunciat una bateria d'iniciatives parlamentàries per donar solució a aquest tema del lloguer turístic ja que han afirmat "el Govern no pot donar l'esquena a una oferta que existeix, que té demanda i que genera i redistribueix riquesa".  En aquest sentit han anunciat la presentació d'una interpel·lació al conseller de Turisme, Carlos Delgado, per a què expliqui i doni compta en el Parlament què pensa fer el Govern davant aquest problema. A més, Carbonero ha manifestat que el PP haurà de "retratar-se i dir que pensa, si està a favor o en contra, i els seus diputats hauran de votar si o no a les iniciatives del Grup Socialista a la regulació del lloguer turístic i a que se'n beneficiïn tots i no només uns quants". Per la seva part, la diputada Oliver ha instat a Delgado a convocar la Mesa de Batles per  Turisme per a que "es reuneixi amb tots els batles de les Illes i escolti el que tenen que dir-li sobre aquest greu problema que ell mateix ha creat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube