Imprimeix
PDF

Thomàs: “la ministra Mato podria haver visitat els hospitals per veure els efectes dels seus retalls”

Vicenç Thomàs declas 3 ABRILEl portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha lamentat que la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern Central, Ana Mato, hagi desaprofitat la seva estada a Mallorca per visitar els hospitals i comprovar "in situ" els efectes que tenen sobre les persones els retalls del PP en sanitat.

Thomàs ha fet aquesta valoració arrel de la presència de la ministra Mato a l'illa per acompanyar a la Reina en la seva visita al Banc d'Aliments.

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha recordat que precisament aquesta setmana es compleix el primer aniversari de l'entrada en vigor del decret 16/2012, que a les Illes ha suposat l'expulsió del sistema sanitari públic de més de 20.000 persones a les quals se'ls hi ha retirat la targeta sanitària. "Els retalls i les decisions del PP aquí a Balears i a Madrid han provocat que la sanitat ja no sigui universal" ha afirmat el dirigent socialista qui ha recriminat a Mato que no hagi aprofitat la seva estada a Mallorca per veure i conèixer de primera ma els problemes que pateixen els hospitals i els centres de salut a conseqüència de la seva gestió política i del Govern Bauzá. En aquest sentit, el diputat i portaveu socialista ha recordat que va ser a Mallorca on es va produir la mort del jove senegalès Alpha Pam com a conseqüència de l'exclusió dels immigrants del sistema sanitari públic dictat per la ministra Mato.

"El conselller Sansaloni hagués pogut acompanyar a la ministra Mato a veure els efectes dels seus retalls a les Illes, amb unes llistes d'espera històriques, on més de 16.000 persones fan coa per una intervenció quirúrgica i quasi 50.000 estan a l'espera de tenir cita amb el metge especialista" ha insistit el portaveu adjunt socialista. A més, Thomàs ha recordat els efectes dramàtics que han tengut sobre els ciutadans de les Illes decisions com la del copagament farmacèutic que han provocat que un 20% dels pensionistes no retirin tots els seus medicaments.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube