Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta al Govern a treballar per controlar la pujada “indiscriminada” en el preu dels hidrocarburs

Joana Barceló 2La diputada Joana Barceló ha recordat que en l'actual REB ja es recull la proposta per a què el Govern de l'Estat garanteixi als residents de les Illes que el preu dels hidrocarburs tendeixin a aproximar-se als preus aplicables a la mitja estatal.

El Grup Parlamentari Socialista, a través de la diputada Joana Barceló, ha instat al Govern a que es posi a treballar i negociï amb el Govern de l'Estat per adoptar les mesures necessàries que garanteixin un preu dels hidrocarburs similars a la mitja estatal. Barceló ha mostrat la preocupació davant els preus actuals que els ciutadans de les Illes han de pagar pels hidrocarburs, amb pujades indiscriminades en els darrers mesos.

La diputada socialista ha dit que "estam davant un greu problema, que afecta tant a les persones com a les empreses ja que a les Illes s'està pagant un preu dels hidrocarburs molt per damunt del que es paga en altres comunitats autònomes". Barceló ha recordat que a més del cèntim sanitari que el Govern Bauzá va decidir implantar –que ha fet que les Illes es pagui el preu més alt de la benzina-, el preu dels hidrocarburs estan lluny d'aproximar-se a la mitja estatal. En aquest sentit, ha recordat un informe de l'OCU que situa el preu 5 cèntims per sobre de la mitja estatal, fet que suposa un sobrecost de 36,4 milions d'euros anuals que paguen els ciutadans de les Illes.

Barceló ha recordat que el propi Règim Especial Balear (REB) ja preveu en el seu article 13 aquest fet i demana "al Govern de l'Estat que tengui en compte la especificitat del fet insular als efectes de garantir als residents de les Illes Balears que el preu dels hidrocarburs tendeixin a aproximar-se als preus aplicables a la mitja estatal". A més, ha insistit que el propi Parlament va instar al Govern a vetllar pel compliment del REB en aquest assumpte, arrel d'una iniciativa socialista aprovada per unanimitat el passat mes de setembre. Barceló ha recordat que en la Comissió d'Economia del passat mes de setembre del 2012, el propi PP va manifestar la seva preocupació pel tema i es va justificar amb les iniciatives que el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme estava estudiant. "Ha passat un any, no s'ha fet res i el preu dels hidrocarburs que paguem a les Illes estam per damunt de la mitja estatal, incomplint el propi REB. Per tant, instam al Govern a que es posi ja a treballar i negociï amb l'Estat", ha manifestat Joan Barceló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube