Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern que "rectifiqui perquè està empenyent l'educació a l'abisme"

Thomàs i Rita setembre 2013 Cristina Rita: "El Govern s'ha de deixar de caceres de bruixes i començar a dialogar amb la comunitat educativa: amb els pares i mares, amb els alumnes i amb els docents".

El PSIB-PSOE ha demanat al Govern i al Partit Popular que "reflexioni i rectifiqui" la seva política educativa, "perquè està empenyent l'educació a l'abisme". Així ho ha expressat el portaveu parlamentari adjunt socialista, Vicenç Thomàs, qui ha comparegut en roda de premsa amb Cristina Rita, la portaveu d'Educació socialista, que demà defensarà en la Diputació Permanent la necessitat de convocar un plenari extraordinari sobre educació.

"Demanem al Govern i al PP que es deixi de caceres de bruixes i de represàlies. Que deixi d'insultar els docents i comenci a dialogar. Que escolti als professors que adverteixen que l'aplicació del Decret de Tractament Integral de Llengües en aquestes condicions de improvisació i manca de recursos provocarà més fracàs escolar i més desigualtat, perjudicant especialment als alumnes amb menys recursos", ha declarat Rita.

El PSIB-PSOE ha criticat amb duresa l'estratègia del PP en matèria educativa. Durant una primera fase, el PP va imposar dures retallades en educació, amb el retall de 120 milions d'euros en el pressupost, més de 800 professors manco, la davallada de les beques de menjador i de llibres, i la supressió de les beques de transport escolar, per exemple. Ara, després del primer període de retallades –que es mantenen- el PP ha iniciat un camí de confrontació amb tota la comunitat educativa.

Amb les seves polítiques, el PP s'oposa no només als docents, sinó a tota la comunitat educativa, als pares i mares, a la FAPA, a les escoles concertades, als alumnes, a l'Escola Catòlica, als docents, etcètera. "El PP confon autoritat amb autoritarisme" i no està actuant amb la responsabilitat que li pertocaria, ha opinat Thomàs.

Cristina Rita ha lamentat que, després d'haver-se passat tot l'estiu de vacances, "a 10 dies de que comencin les classes, la Conselleria inicia les reunions". Rita ha demanat al Govern que reflexioni i que rectifiqui, per rebaixar la crispació i la tensió amb la comunitat educativa "pel bé de l'alumnat". Rita ha assenyalat que els socialistes donen tot el seu suport als mestres, que són peça clau del sistema educatiu, i també als progenitors, que es troben perplexes i espantat davant la incògnita total de com començarà el curs escolar.  

Demà, en la Diputació Permanent, Rita defensarà la convocatòria d'un plenari extraordinari per parlar d'Educació, en la que el PSIB-PSOE vol que la Cambra expressi el seu suport a la comunitat educativa i als consells escolars, que són els òrgans que han d'aprovar el Projecte Educatiu dels centres, segons la LOE.

Iniciatives parlamentàries del PSIB-PSOE

Els socialistes han presentat ja tota una sèrie d'iniciatives en matèria educativa davant un inici de curs que en aquests moments, sembla que serà "el més crispat en la història de Balears des que hi ha democràcia", ha dit Rita. Entre les iniciatives socialistes es troba la sol·licitud de compareixença de la Consellera davant el Parlament, amb l'objectiu d'iniciar un vertader diàleg i cercar solucions.

La diputada Cristina Rita ha demanat que el Govern torni enrere els expedients oberts als tres directors d'Institut de Maó, que han estat injustament expedientats. "Aquests tres directors no van desobeir a la Conselleria. L'expedient ha estat obert per motius polítics, no laborals. Això és una vulneració clara dels drets que tots els ciutadans tenen reconeguts en la Constitució Espanyola", ha explicat Rita. El mateix informe de la Conselleria explica que els directors han estat expedientats per expressar les seves opinions en la comunicació que varen fer a la Conselleria de la decisió adoptada pels Consells Escolars, ha apuntat. La diputada socialista considera que "el primer gest" de la Conselleria ha de ser retirar els expedients a aquests tres directors.

Els socialistes insten també al Govern a derogar el TIL i a elaborar-ne un de nou, amb els recursos necessaris, per poder reforçar l'aprenentatge de la llengua estrangera. "Nosaltres hi estam d'acord amb reforçar la competència de l'anglès per part de l'alumnat, però no en com ho està fent la Conselleria", ha incidit Rita. Proposen també que es preparin nous projectes sense precipitació i de forma consensuada amb la comunitat educativa de cada centre.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube