Imprimeix
PDF

La bona temporada turística no aconsegueix arribar a les xifres d'ocupació laboral del 2011

JBarceló En dos anys, Balears ha perdut 4.000 llocs de feina del règim general. Encara hi ha 47.094 demandants d'ocupació que no tenen cap prestació ni ajut, una xifra socialment insostenible, opina Joana Barceló.

Les xifres de l'atur del mes d'agost mostren que, en el marc d'una bona temporada turística, ha baixat la desocupació a nivell interanual i s'ha creat ocupació en relació a l'any passat.

Tot i aquestes dades positives, Balears no arriba al nombre de llocs de feina de l'agost del 2011. En els darrers dos anys, Balears ha perdut 4.000 llocs de feina del règim general, compensats parcialment pel increment dels autònoms i la nova afiliació al règim de la llar.

Així i tot , els socialistes consideren preocupant que, en ple mes d'agost, s'hagin perdut a Balears 96 autònoms, en relació al juliol. A més a més, l'increment de l'afiliació al règim general va lligat a un increment de l'estacionalitat en la contractació laboral. "Aquesta major estacionalitat va lligada a més precarietat laboral", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló.

Barceló considera que la data més positiva feta pública avui és la baixada del nombre dels demandants de feina que han esgotat les prestacions en relació a l'any passat, 3.700 menys. "Tot i així, en el mes d'agost tenim a Balears 47.094 persones sense cap prestació ni ajut, una xifra molt alta i socialment insostenible", ha opinat Barceló.

La diputada considera que que aquestes xifres justifiquen la necessitat urgent d'acordar el pla d'Ocupació de les Illes Balears, que el president Bauzá va anunciar el passat mes d'abril i del que encara no sabem res.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube