Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE treballa per recorre el Decret Llei del TIL davant el Tribunal Constitucional

Armengol declas Parlament

El PSIB-PSOE ha exigit al president Bauzá "que surti del Consolat, de les seves cortines de fum habituals, i que doni la cara i expliqui a tota la ciutadania què pensa fer davant la situació de enorme crispació que existeix en la comunitat educativa, a tres dies del inici de curs". La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha demanat al Govern que "doni una passa enrere en les polítiques que està imposant contra tota lògica a la comunitat educativa" i se segui a dialogar per trobar solucions.

Armengol ha recordat que "ens trobem davant una vaga indefinida, amb moltes famílies que no saben què han de fer, amb uns llibres de text que no saben si serveixen o no, una decisió del Tribunal Superior de suspendre cautelarment l'aplicació del TIL i la imposició d'una norma de forma totalment autoritària, imposada i antidemocràtica."

La portaveu socialista ha demanat "seny, que s'aturin, que pensin, que dialoguin, i que consensuïn. Això és el que necessita ciutadania de les Illes Balears".  I la prioritat de la ciutadania és "debatre i solucionar la situació de crispació i la vaga indefinida convocada per al inici de curs, que és d'aquí tres dies i  que de moment no ha tingut cap resposta lògica per part del Govern".

"Si això no funciona, el PSIB-PSOE no tindrà més remei que treballar perquè el PSOE pugui posar un recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta Llei abusiva, totalment autoritària, imposada i que no respon a la realitat de les necessitats de la comunitat educativa", ha explicat Armengol.

Els socialistes centraran en el tema educatiu el primer plenari del nou curs polític, dimarts que ve. El PSIB-PSOE ha forçat la compareixença de la consellera Camps per explicar el inici de curs, amb una interpel·lació, i també dedicarà totes les preguntes del plenari a educació. També la pregunta a Bauzá, "que haurà de parlar d'Educació malgrat no vulgui, perquè se nega a comparèixer", ha explicat Armengol.

El president dels tres sous llança una cortina de fum

Armengol ha opinat que "fa vergonya" que el president Bauzá, en ves sortir ahir a donar explicacions als pares i mares, als docents i als alumnes que estan preocupadísims per l'inici de curs, presentés una proposta de retall del nombre de diputats que, a més a més, no pot dur endavant.

"Li demano al president que no inventi propostes per tapar la realitat de la situació de les famílies d'aquesta comunitat autònoma, que estan preocupadísimes per l'actual situació i una problemàtica que arriba ja, perquè divendres és l'inici de curs", ha dit Armengol.

La portaveu socialista ha recordat també que el PP va dir, fa un any, que convocaria els altres grups polítics per parlar de la reducció dels diputats, i ara ho presenta en les seves jornades parlamentàries. "I vull recordar que aquesta proposta la presenta una persona que cobra tres sous: el de president, el de diputat i més d'un milió d'euros de la farmàcia. Això és prendre el pel als ciutadans", ha apuntat.

Armengol ha recordat que en diverses ocasions el PSIB-PSOE ha presentat iniciatives d'estalvi a les arques públiques que el PP ha rebutjat. Entre aquestes propostes es troba, per exemple, que el president i els consellers del Govern deixin de  cobrar dietes per acudir al plenari del Parlament, o congelar el nivell 33 dels funcionaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube