Imprimeix
PDF

Armengol acusa Bauzá de "no haver fet res per evitar que el curs comenci amb una vaga indefinida"

ARmengol ple parlament set 2013 web El PSIB-PSOE fa un reconeixement a la feina i la responsabilitat de la comunitat educativa, i demana la dimissió de la consellera Camps. El Govern  ignora els milers de persones que es manifesten davant el Parlament. El president Bauzá "no ha fet absolutament res per evitar que el curs comenci amb una vaga indefinida en l'educació", sinó al contrari,  l'ha incendiat encara més amb les mesures preses contra l'educació pública en els darrers anys, el menyspreu cap a la comunitat educativa i la manca absoluta de diàleg, ha denunciat avui en el Parlament la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol.

En els darrers dos anys, Bauzá ha reduït en mil el nombre d'interins i ha retallat 120 M€ del pressupost d'educació, ha recordat la socialista. Enguany, el curs ha comença amb 491 mestres menys i més de 3.000 alumnes més, amb l'augment de les ràtios i la davallada dels recursos bàsics a les escoles. I, a més, el PP s'ha dedicat a insultar i a ofendre la dignitat dels docents, acusant-los de polititzar les aules i de no fer feina. "Vull fer un reconeixement explícit a la comunitat educativa enfront al insult i el menyspreu continu que reben per part del Govern", ha dit Armengol.

Sembla que el Govern del PP se sent bé en la confrontació. "Vostè ha aconseguit tenir a tothom en contra de la seva política educativa: els sindicats, les associacions de pares i mares, els docents, les patronals de l'ensenyament concertat, els inspectors, els directors d'escola, l'Assemblea de Docents, la UIB i fins i tot veus dins el Partit Popular" ha recordat Armengol.

La portaveu socialista ha lamentat que el Govern no hagi volgut negociar ni dialogar amb els col·lectius afectats "Fa tres mesos que li demano diàleg i que es reuneixi amb els convocants, he demanat tot l'estiu un plenari extraordinari per parlar d'educació, i també li he demanat per carta una reunió d'urgència amb totes les parts afectades per intentar solucionar el conflicte". Però el PP no ha fet res. "Avui sento vergonya i tristesa", ha reconegut Armengol, qui ha tornat a demanar a Bauzá que "posi seny i convoqui una reunió al sector educatiu i dialogui per evitar aquest conflicte".

Rectificació i dimissió

"Si el Govern va rectificar les seves polítiques davant la pressió dels empresaris i dels hotelers, com és que no ho pot fer davant una vaga indefinida de docents?" s'ha demanat, per la seva banda, la diputada socialista Cristina Rita, que ha interpel·lat a la consellera en el Parlament. Rita –que duia la camiseta "Tots som directors de Maó"- ha defensat els tres directors d'institut de Maó, que han estat "injustament expedientats per motius polítics".

La diputada ha ironitzat amb les declaracions de la consellera Camps, que diu que el curs ha començat "amb normalitat", mentre milers de persones es manifestaven davant el Parlament de les Illes Balears.  "Sent els crits de normalitat al carrer, Sra. Camps?", li ha demanat. Rita ha acusat la consellera de "manipular les xifres de la vaga" quan diu que només un 22% la va secundar ahir i el 21% avui.

Ha recordat Rita que la consellera va anunciar "diàleg" en la seva primera intervenció, ja que va reconèixer que no sabia res d'educació perquè no ve del món educatiu. "Ara segueix sense saber res i executa les ordres d'un farmacèutic que tampoc sap res d'educació. Per dignitat, presenti la seva dimissió", ha demanat Rita.

Els altres diputats del PSIB-PSOE que avui han fet preguntes al Govern les han centrades en el conflicte educatiu. Esperança Marí ha demanat la dimissió de la consellera i ha afirmat que "si els professors tinguessin el jurament hipocràtic com els metges, no podrien aplicar el Til per raons pedagògiques i ètiques."

Lluís Maicas ha demanat a la consellera com s'està implantant la promesa electoral de les autopistes de l'educació.  Davant les declaracions de Camps sobre el gran suport que té el PP amb el TIL, Maicas ha opinat que "la realitat desmunta les seves mentides" i ha acusat el PP d'haver "oblidat el què és governar en democràcia".

El portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs, ha demanat a la Consellera per què pensa que tota la comunitat educativa està en contra del TIL i ha recordat tots els col·lectius i els més de 30 ajuntaments que s'han posicionat en contra. Certament, el Govern Bauzá ha assolit el consens que volia: tothom està en contra de la seva política.

Finalment, la diputada socialista Pilar Costa ha lamentat que "avui no és un dia normal perquè no tenim un govern normal", sinó un govern que menysprea la justícia i es bota les decisions judicials quan no l'interessen. "No es pot dictar un decret llei sobre drets fonamentals. El Govern actua en frau de llei i el seu Decret del TIL és il·legal", ha denunciat.  "Tenien una gran ocasió per rectificar, però el president Bauzá ha decidit incendiar l'educació", ha afegit Costa.

Els diputats del PSIB-PSOE han anat avui vestits de verd en senyal de suport als motius de la vaga de la comunitat educativa i han mostrat uns cartells que deien "Anglès sí, però així no. No al TIL."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube