Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà a tots els ajuntaments de les Illes Balears que instin al diàleg per resoldre la vaga indefinida de docents

NoalTILLa moció que es presentarà en tots els Consistoris també fa un reconeixement a la tasca dels docents i condemna els atacs i actituds de menyspreu als que han estat sotmesos per part de representants del PP.

El PSIB-PSOE presentarà una moció a tots els ajuntaments de les Illes Balears instant al diàleg i la negociació per resoldre el conflicte de la vaga indefinida en el sector educatiu que ha provocat la imposició del TIL per part del Govern Bauzá. Des del PSIB-PSOE volem que tots els municipis instin al Govern de les Illes Balears a obrir espais de diàleg amb la Comunitat Educativa per iniciar una via de consens que faci tornar a la normalitat el sistema educatiu i posi fi a la vaga indefinida dels docents.

El diputat i secretari de Política Autonòmica i Coordinació Institucional del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha defensat la necessitat d'aquesta iniciativa davant l'enfrontament que el president Bauzá i la consellera Camps han iniciat amb tota la comunitat educativa i sense que s'hagi obert cap via de diàleg. Per això, Bonet ha destacat la importància que tots els ajuntaments donin suport a aquesta iniciativa per obligar al Govern Bauzá a negociar i posar fi a aquesta vaga. El dirigent socialista ha recordat les veus de batles del PP que ja han començat a reclamar aquest diàleg i negociació per apagar un incendi que cada dia encén més l'actitud i les paraules de Bauzá i Camps.

Per la seva part, la diputada Cristina Rita ha destacat que la moció que el PSIB-PSOE presentarà en tots els ajuntaments fa un clar reconeixement a la tasca del personal docent de la nostra comunitat, fonamental pel futur dels nostres infants. A més, servirà per fer una condemna a les amenaces i les actituds de menyspreu a mestres i professors que s'han efectuat per part de càrrecs polítics del PP.

En la moció socialista es deixa constància que mai havia començat un curs escolar amb el grau de crispació amb el que ha començat l'actual, amb una vaga indefinida i amb la mobilització massiva de tots els sectors de la comunitat educativa en contra de la gestió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats per la imposició del TIL, a més dels retalls pressupostaris indiscriminats en l'educació.

El text de la iniciativa recorda que el Decret 15/2013, de 19 d'abril de Tractament Integrat de Llengües (TIL), s'ha volgut implementar de manera precipitada, sense comptar amb el consens del sector, i amb crítiques fonamentades dels professionals. Un dels efectes més sagnants d'aquesta situació que viu la comunitat educativa han estat,a més, uns expedients disciplinaris desproporcionats, injustos i il·legals incoats contra tres directors de centres de secundària de Menorca,

A aquests fets, s'afegeix la rebel·lia i desobediència manifesta de l'actual Govern de les Illes Balears a l'auto del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de dia 6 de setembre promulgant un decret llei presumiblement il·legal perquè vulnera la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia i l'actual Llei Orgànica d'Educació (LOE).

Tant Cosme Bonet com Cristina Rita han fet una crida a la responsabilitat per part del Govern per reprendre el diàleg i la negociació, i han ressaltat la importància que siguin els propis ajuntaments els que pressionin també al Govern Bauzá per posar fi a aquesta vaga en el sector de l'educació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube