Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que no validi demà el Decret Llei del TIL per donar una oportunitat al diàleg

Armengol i Obrador rdp setembre web 2Diputats del PSIB-PSOE presentaran un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell de Govern que va aprovar el TIL, per vulnerar la tutela judicial efectiva del TSJIB

El PSIB-PSOE ha demanat avui al Govern i al Partit Popular que "aturi aquesta barbaritat i no validi demà el Decret Llei del TIL" per donar una oportunitat al diàleg , davant "la mobilització cívica, convençuda i de lluita sense precedents a favor de l'educació pública i de qualitat a les Illes Balears." Així ho ha expressat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, qui ha demanat al Govern que faci ja "una taula de negociació" i accepti la mediació del rector de la UIB per intentar desbloquejar la situació.

Demà, en el plenari del Parlament, el PSIB-PSOE demanarà que es faci votació nominal de la validació del Decret TIL, en base a l'article 91.1 del Reglament de la Cambra, perquè "cadascú voti en consciència el que trobi que ha de votar".

Armengol ha opinat que "no és possible mantenir la postura d'aïllament absolut dels que governen" contra tothom. "El Govern està tot sol contra els docents de l'escola pública, els inspectors, els directors, els pares i mares, l'escola concertada, la UIB, i tots els partits polítics de l'oposició, és a dir tota la societat", ha recordat. "El Govern està per dialogar. Té la responsabilitat i l'obligació de no crispar i de solucionar el problema", ha apuntat la portaveu socialista.

Armengol ha lamentat l'actitud del president Bauzá, que és "l'únic responsable del que està passant". "És escandalós que Bauzá, 10 dies després de que jo li hagi demanat per carta una reunió d'urgència per intentar solucionar el conflicte educatiu, no hagi donat una resposta, ni per educació, ni per consciència ni per fair-play polític", ha expressat. "Bauzá ha de donar explicacions de perquè no vol ni tan sols parlar", ha afegit.

Contenciós Administratiu contra el TIL

Armengol ha anunciat que els diputats del PSIB-PSOE que varen recórrer el primer Decret TIL davant el jutjat, presentaran un nou contenciós administratiu contra la decisió del Consell de Govern que va aprovar el Decret Llei del TIL després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) hagués suspès cautelarment l'aplicació del primer decret. El Govern "va actuar de forma totalment antidemocràtica, botant-se les decisions del TSJIB, en un clamorós frau de llei que vulnera la tutela judicial efectiva", ha explicat Armengol.

Per altra banda, Armengol ha proposat que "el sou que el Govern està descomptant als mestres que fan vaga es destini a millorar l'educació pública a les Illes Balears, que no vaig a la caixa comuna i que se sàpiga a què es destina". El PSIB-PSOE recorda que, entre els motius de la vaga, figuren les dramàtiques retallades de pressupost i del nombre de professors a les escoles públiques. Aquest curs hi ha 491 docents menys i més de 3.000 estudiants més, s'han eliminat programes de suport i d'atenció a la diversitat, s'han eliminat beques de transport i de menjador.

3.300 infants de Balears amb problemes de malnutrició

En el plenari de demà, la diputada Conxa Obrador farà una pregunta relativa al problema de la malnutrició, que segons la darrera enquesta de condicions de vida del INE, afecta a un 1,8% per cent dels infants a les Illes Balears. "Un 1,8% dels menors de 16 anys pateix privacions materials que afecten directament a la seva alimentació, i això són 3.300 infants a totes les Balears", ha denunciat la diputada en roda de premsa. Del total, 2.685 són de Mallorca, 285 de Menorca, 370 d'Eivissa i 25 de Formentera.

"El Govern no reconeix que en aquesta comunitat autònoma hi ha un problema de malnutrició, però la realitat és ben diferent", ha assegurat Obrador. Ha denunciat que el PP i el Govern, davant aquesta realitat, no ha fet res. "Fa any i mig que varem constituir en el Parlament una ponència sobre aquesta qüestió, per comptar amb la participació d'experts, entitats, etc... i no s'ha fet ni una sola reunió", ha explicat.

El PSIB-PSOE ha presentat nombroses iniciatives, que el PP no ha volgut debatre, com l'increment de les beques de menjador, el pagament el mateix any de la convocatòria, l'augment de la quantia que se li destina i que els menjadors escolars poguessin donar menjar durant l'estiu. "Els 490.000 euros que el Govern ha previst per a ajudes directes de menjador no solucionaran el problema", ha apuntat.

Finalment, Obrador ha lamentat la descoordinació que existeix entre l'Ajuntament de Palma, el Consell i el Govern, en la resposta que s'ha de donar a aquesta situació d'urgència que el PP nega i ha criticat que davant la malnutrició, s'enviï als afectats a Serveis Socials. "Un problema de malnutrició no pot acabar amb un expedient a serveis socials, juntament amb els de maltractament infanti. S'ha de solucionar des dels menjadors escolars", ha conclòs. Els socialistes demanaran la compareixença de la consellera per explicar quina és la situació actual i les mesures que prendrà. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube