Imprimeix
PDF

Armengol exigeix Bauzá que "deixi de fer de piròman i comenci a fer de president per solucionar el conflicte"

Armengol ple web 240913El PSIB-PSOE demana al Govern "una negociació real" amb els convocants de la vaga per desbloquejar una situació "que mai hauria d'haver arribat fins a aquí"

El PSIB-PSOE ha exigit avui al president Bauzá "una negociació real" amb l'Assemblea de Docents, amb  els sindicats i amb els pares i mares per cercar una solució a la vaga indefinida convocada en defensa de l'educació pública a les Illes Balears. "Mai hauríem d'haver arribar fins aquí" ha dit la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, durant el debat al Parlament per a la convalidació del Decret TIL, amb els  únics vots del PP.

Armengol ha lamentat la situació "d'emergència social" en què es troba l'educació a les Illes Balears pel model TIL que el Govern Bauzá vol imposar "manu militari", després del fracàs del seu plebiscit amb la lliure elecció de llengua, en el què pares i mares varen deixar K.O. al Govern de les Illes Balears. "Si una vaga de 8 dies sempre és un fracàs de qui governa, una vaga indefinida és un fracàs i alhora una irresponsabilitat de la Conselleria afectada i, sobre tot, del president del Govern", ha dit Armengol.

La portaveu socialista ha demanat a Bauzá que, en primer lloc, cessi a la consellera Camps, i després, es posi a fer feina per solucionar el greu conflicte que ha creat en l'educació. "Aquest conflicte l'ha creat vostè i l'ha de solucionar vostè. Convoqui una mesa de negociació i se segui a dialogar", ha dit Armengol.

La socialista ha opinat que "No és el TIL el problema d'aquesta comunitat autònoma. És el seu president", que governa  des del fanatisme i les seves dèries, imposant una aberració pedagògica en contra de l'opinió de tots els experts, que la consideren "inassumible" tal com està plantejat.

La llei que avui s'ha aprovat amb la convalidació del Decret "és inconstitucional, és una carnisseria jurídica i neix morta" perquè té data de caducitat, d'aquí dos anys, quan torni a governar l'esquerra en aquesta comunitat autònoma.

Agraïment a la lluita de la comunitat educativa

Armengol ha dedicat les primeres paraules de la seva intervenció en contra de la convalidació del Decret Llei TIL a fer "un agraïment i un reconeixement sincer a la comunitat educativa, que amb la seva lluita en defensa de l'educació pública de qualitat ens ha donat a tots una lliçó. A mi també. Gràcies".

La portaveu ha recordat que l'educació pública du dos anys de retalls insostenibles, amb una minva de 120 milions en el pressupost, mil professors interins menys i l'eliminació de molts de programes de suport i d'atenció a la diversitat. Les polítiques de retalls del PP a l'educació i la introducció precipitada i impossible del TIL aquest curs i de la manera que s'està fent "empenyen els nostres infants al fracàs escolar", ha dit Armengol.  "Com s'ho faran els mestres que no tenen el nivell, els infants que no entenen res i els pares i mares que no els poden ajudar? ", ha demanat.

La portaveu socialista ha acusat a "la dreta de sempre" d'atacar l'educació pública de qualitat perquè no creu en la igualtat d'oportunitats. "Sense escola pública no hi ha igualtat, i sense igualtat no hi ha llibertat, ni sentit crític. I així la democràcia perd molt del seu sentit, perquè no fem ciutadans, sinó esclaus", ha opinat Armengol.

El decret llei ha estat validat amb el vot a favor dels diputats del Partit Popular, i el vot en contra dels altres grups i una diputada no adscrita.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube