Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern que rebutgi clarament l’aplicació del copagament de medicaments hospitalaris

Thomàs web 2El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha reclamat al Govern que rebutgi de forma clara i definitiva el nou copagament impulsat pel Govern Rajoy sobre els medicaments dispensats a les farmàcies hospitalàries.

Thomàs ha criticat que el Govern digui que no aplicarà de moment aquest copagament quan "hauria de rebutjar-lo de forma rotunda i reclamar al Ministeri de Sanitat que derogui immediatament la Resolució que imposa aquest nou retall en la sanitat".

El diputat socialista ha comparegut en roda de premsa per presentar una Proposició No de Llei en contra d'aquest copagament, tal i com han fet la majoria de CC.AA. Vicenç Thomàs ha qualificat de "manca de sensibilitat la voluntat d'implementar aquest copagament per part del PP que afecta a malalties molt greus"  .

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha denunciat que aquest nou copago s'afegeix als anteriors que ha aprovat el Govern Rajoy i que denota "una absoluta manca de sensibilitat del PP cap aquelles persones que pateixen una malaltia molt greu, com és el càncer". El diputat socialista ha recordat que en el darrer any s'ha implantat el copagament farmacèutic als pensionistes, el del transport sanitari no urgent, el de tractaments dietètics i ortopèdics i s'han exclòs prop de 450 medicaments del finançament públic. En aquest sentit, Thomàs ha aprofitat per denunciar que aquesta darrera mesura ha suposat traslladar el 100% del cost d'aquests medicaments sobre la butxaca dels ciutadans i que a les Illes Balears s'ha traduït en una rebaixa de més d'1,5 milions menys de receptes i una despesa de 7 milions d'euros que ara paguen els malalts.

El diputat i portaveu adjunt socialista ha dit que "el fil conductor de totes aquestes mesures de retalls del PP és canviar el sistema sanitari per a què la salut deixi de ser un dret i passi a ser una mercaderia". Per Thomàs, "hi ha una voluntat clara de penalitzar als malalts més febles i vulnerables per part del PP amb aquestes decisions injustes". El diputat del PSIB-PSOE ha recordat, per exemple, que el copagament farmacèutic s'ha doblat en dos anys, passant del 5,8% al 11,5%. A més, un 75% d'aquest copagament és suportat pels pensionistes i jubilats i que ha provocat que "un de cada cinc pensionistes ja no reculli tots els seus medicaments", ha denunciat Thomàs.

En roda de premsa, Thomàs ha afirmat que "les polítiques del PP passen factura a la salut dels ciutadans" i ha afegit que "el Govern redueix despesa que ha de pagar ara cada ciutadà a través d'aquests copagaments".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube