Imprimeix
PDF

Armengol exigeix Bauzá que faci "una passa enrere" i que comenci a negociar de veritat

011013 Armengol en PleEl PSIB-PSOE presenta una moció per reprovar la consellera Camps pel seu menyspreu als docents i manca de diàleg amb la comunitat educativa. El PP ho bloqueja.La PNL de Cristina Rita per donar suport i demanar l'anulació i arxiu dels expedientes polítics contra els directors de Menorca també ha estat rebutjada.

El PSIB-PSOE ha demanat avui al Govern de les Illes Balears que escolti la veu del carrer, on diumenge passat més de 100.000 persones es varen manifestar en contra de la política educativa del Partit Popular. "El poble li ha dit alt i clar al Sr. President que posi seny, que no imposi, que assumeixi la seva responsabilitat, que pacti i que dialogui", ha dit la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol en el Parlament de les Illes  Balears.

"Vostè ara té dues opcions. Pot fer una passa endavant i seguir atrinxerat en el fanatisme ideològic dins del Consolat de la Mar o pot fer una passa enrere, amb una rectificació pública, explicar que s'ha equivocat, i començar a fer feina per solucionar el conflicte", ha dit Armengol a Bauzá.

La portaveu socialista ha demanat a Bauzá "seny i diàleg". També li ha demanat "per què no s'ha reunit ja amb els docents, sí es va reunir amb els altres col·lectius, com els hotelers i els metges. De què té por, Sr. Bauzá?", ha dit, animant-lo a "agafar el bou per les banyes" i encarar el problema per poder començar a solucionar-lo de veritat.

Armengol ha retret a Bauzá que el Govern s'hagi anat de vacances tot l'estiu, tot i tenint una vaga indefinida d'educació convocada damunt la taula.  "Cessi la consellera i el seu equip, retiri el TIL i comenci a consensuar les mesures que garanteixin una educació de qualitat", ha afegit Armengol.

La demanda de la dimissió de la consellera Camps i el seu equip ha estat una constant avui al plenari del Parlament. Molts de diputats i diputades de l'oposició l'han demanada, i el PSIB-PSOE ha intentat reprovar la consellera per la seva actitud de provocació a la comunitat educativa, de menyspreu a la tasca dels docents i de manca de diàleg.

En aquesta Moció, que ha estat vetada pel PP,  la diputada socialista Cristina Rita ha criticat la nefasta gestió de la Conselleria davant l'inici de curs "més conflictiu i anormal des que el Govern de les Illes Balears exerceix les competències en matèria educativa".

La moció socialista instava el Govern a acceptar les ofertes de mediació del rector de la UIB per intentar consensuar una nova normativa que asseguri l'aprenentatge d'una llengua estrangera, sense que es limiti la llengua pròpia, per atendre les necessitats de la comunitat educativa, per tal de garantir una educació pública de qualitat.

Proposava també rebutjar el menyspreu del Govern a la independència del poder judicial, i derogar la implantació del TIL per al curs 2013-14, així com el Decret 15/2013 de Tractament Integrat de Llengües. Tota la moció ha estat rebutjada pels vots en contra del PP.

L'actitud del Partit Popular de no voler escoltar ni dialogar ha quedat patent al llarg de tot el plenari, on els diputats socialistes han tornat dedicar totes les seves preguntes a temes relacionats amb l'educació, la llei de símbols i els retalls en matèria educativa.

"Quina disponibilitat té la Conselleria d'Educació per atendre les demandes dels centres educatius de les Illes?", ha demanat el diputat i portaveu adjunt, VicençThomàs. El socialista ha recordat que Balears du ja dos anys de retalls insostenibles en l'educació: "tornaran a les aules els mil docents que han retallat en dos anys?, tornaran a donar les ajudes originals per als llibres?, recuperaran les beques de transport i menjador?, tornaran posar reforç educatiu? Cobriran les baixes de professors en menys de 15 dies?", ha demanat Thomàs.

La diputada Esperança Marí ha llegit un llarg llistat de centres que, a dia d'avui, no tenen el professorat capacitat per implantar el TIL.  I la Conselleria, que ha assegurat constantment que cap centre no quedarà sense professor per donar les classes en anglès,  no ha enviat cap reforç.

Per altra banda, la diputada Conxa Obrador ha denunciat que Camps "ha esgotat el poc crèdit que li quedava", després de que "pares, mares, professorat, alumnat, col·lectius professionals i institucions hagin reaccionat amb una sola veu contra la seva prepotència".

Cosme Bonet ha acusat al "TIL Party del Consolat" d'haver imposat a les Illes Balears "la legislació a la carta en l'educació". "La seva actuació demostra que són un gestors pèssims", ha criticat Bonet, que ha recordat, un per un, tots els punts que s'ha botat el Govern en els darrers mesos, per imposar el TIL. El Consell Escolar, el Consell Consultiu i la negociació col·lectiva, el Tribunal Superior de Justícia- que els va recordar que "el fin no justifica los medios"- i l'aprovació in extremis d'un nou Decret-llei per botar-se la suspensió cautelar judicial. "Es creuen vostès per damunt de les lleis de la nostra comunitat autònoma, per damunt de l'Estatut, i fins i tot per damunt de la Constitució Espanyola i de la divisió de poders", ha criticat Bonet.

L'actitud del PP es veu igualment retractada en la Llei de Símbols, una llei que limita la llibertat d'expressió, que vol emmordassar els ciutadans i restringir la llibertat de càtedra. El diputat Lluís Maicas ha demanat al Govern que "faci un exercici de tolerància, de respecte envers aquells que volen expressar lliurament el seu desacord. Retirin la llei de símbols, no cedeixin a la temptació de restringir la llibertat d'expressió. La democràcia els ho agrairà".

Ni reconeixement ni anular els expedients de Maó

El Grup Socialista ha defensat també en el plenari d'avui una Proposició No de Llei de la diputada Cristina Rita, per donar suport als directors dels instituts de Menorca als que el Govern va obrir "expedients polítics". La diputada socialista ha defensat "l'admiració per la valentia de la comunitat educativa dels centres educatius" menorquins que han reiterat la validesa dels projectes aprovats pels Consells Escolars. Lamentava la PNL que la conselleria "menyspreï les decisions dels consells escolars i castigui els directius" que comuniquen les seves decisions.

Rita ha defensat "tornar endarrere, anular i arxivar, els expedients disciplinaris imposats als directors dels centres Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó de Maó", i restituir-los per tant en les seves "funcions  i sou".

Igualment, la iniciativa instava a tornar elaborar els projectes dels centres educatius i una nova norma per fomentar l'aprenentatge de l'anglès "sense precipitacions, de forma consensuada i amb els recursos humans i econòmics necessaris". Cap dels punts de la PNL ha estat aprovats, per la oposició del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube