Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la retirada de la llei de símbols, “una llei mordassa que incrementarà el conflicte educatiu”

Armengol i Bonet en rdpArmengol ha acusat al Govern Bauzá "d'abocar al caos i a la inseguretat jurídica l'inici del curs escolar, on cap centre sap quin projecte lingüístic s'ha d'aplicar".

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat la retirada de la llei de símbols, "una llei mordassa que és innecessària i que incrementarà el conflicte educatiu". Armengol ha advertit dels perills que pot dur la confrontació i la divisió que està cercant el Govern Bauzá i per això ha demanat que no segueixi per aquest camí de l'enfrontament, on la llei de símbols és un exemple més.

Armengol ha demanat la retirada d'aquesta llei durant la roda de premsa que ha fet amb el diputat Cosme Bonet per anunciar l'esmena a la totalitat que ha presentat el Grup Socialista. La portaveu del PSIB-PSOE ha aprofitat per fer una valoració de l'inici del curs escolar i ha dit que "avui ha començat el curs malgrat la intransigència del Govern i gràcies al seny i la responsabilitats dels docents". Armengol ha acusat al president Bauzá "d'abocar al caos i a la inseguretat jurídica l'inici del curs escolar, on cap centre sap quin projecte lingüístic s'ha d'aplicar". La portaveu socialista ha manifestat que tot el conflicte que ha acompanyat aquest inici de curs ha demostrat que el TIL no serveix per augmentar el nivell d'anglès però a més ha posat de manifest "les formes autoritàries del Govern Bauzá, on s'imposen les coses sense negociar".

Per la portaveu socialista, l'actitud del president Bauzá en tot aquest conflicte, amb tres setmanes de vaga, ¨és de vergonya pública" i ha acusat al cap de l'Executiu "de no haver dedicat ni un sol dia de la seva agenda a resoldre aquest conflicte". Armengol ha criticat durament la poca implicació de Bauzá en un conflicte creat per ell, "sense cap acte en la seva agenda pública per solucionar-ho, malgrat que el conflicte continua obert". "Moltes festes, actes públics i viatges, però res per resoldre aquest conflicte amb l'educació" ha retret Armengol.

Retirada de la "llei mordassa"

En la roda de premsa, Armengol ha dit que "el Govern del PP ha estat dos anys perseguint, insultant i fins i tot criminalitzant als docents, als que ara pretén perseguir amb la llei de símbols". La portaveu socialista ha denunciat la introducció de la censura prèvia en el projecte de la llei de símbols presentat pel Govern en el Parlament i ha criticat la persecució que vol fer dels símbols que representen drets i llibertats democràtiques.

Per la seva part, el diputat Cosme Bonet ha defensat l'esmena a la totalitat del Grup Socialista i ha afirmat que es tracta "d'una llei repressiva que ataca la llibertat d'expressió i la llibertat ideològica". Per Bonet, "la norma és la mostra d'un Govern insegur i autoritari que no sap acceptar la crítica i que el què vol fer és perseguir-la". El diputat socialista ha criticat que "després d'un mes de conflicte a les escoles, el Govern Bauzá no l'ha solucionat i l'únic que fa és accelerar una llei que incrementarà el conflicte educatiu". Pel diputat socialista "el Govern Bauzá llença més benzina a l'incendi".

Bonet ha explicat que el PP ha aplicat el procediment d'urgència en la tramitació parlamentària d'aquest projecte de llei per accelerar la seva aprovació, possiblement en el mes de novembre. El diputat socialista a dit que darrera "les interferències ideològiques" que preveu la llei hi ha un atac frontal a la llibertat d'expressió. A més, ha afirmat que l'autorització prèvia que preveu l'article 4.3 de la llei "és un retorn a la censura on el Govern sense cap criteri i de forma arbitrària podrà decidir si un símbol pot utilitzar-se o no". En quant al règim d'infraccions, Bonet ha lamentat que es preveu multes de fins a 10.000 € .

L'esmena a la totalitat a la llei de símbols presentada pel Grup Socialista diu que aquest projecte de llei pretén restringir la llibertat d'expressió i és un atac als drets fonamentals, en conclusió resulta incompatible amb el nostre ordenament jurídic, no respon a cap necessitat real de les Illes Balears, sinó que la seva motivació no és altra que restringir la llibertat de determinats col·lectius, particularment els docents, als quals es pretén impedir tornar a participar de campanyes com la dels "enllaçats".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube