Imprimeix
PDF

Marc Pons: "Balears mai havia rebut tan poc perquè mai havia reclamat tan poc"

Marc Pons parlament

El PSIB-PSOE ha acusat avui al Govern Bauzá de ser el responsable del mínim històric en inversions que Balears rebrà el 2014 de Madrid, per no haver estat capaç de reivindicar el que pertoca a Balears davant el seu propi partit.

"Balears mai havia rebut tan poc perquè mai havia reclamat tan poc", ha denunciat el diputat socialista Marc Pons durant la seva intervenció parlamentària.Pons ha demanat al conseller d'Hisenda i Pressuposts José Vicente Marí si "creu que la tasca del president Bauzá davant el Govern de l'Estat ha estat fructífera, ara que ja coneixem el projecte dels pressuposts generals de l'estat per al 2014"?, que deixen a Balears 74 euros per persona, front als 206 euros per capita de mitjana estatal. El diputat ha repetit els qualificatius que el propi PP i el Govern van fer sobre els PGE2014: "Burla, injustícia, menyspreu..... estam completament d'acord amb tot això que vostès han dit", ha assenyalat Pons.

El socialista s'ha demanat, si tots estam d'acord amb aquesta injustícia, no serà que s'ha fet alguna cosa malament?. "Vostè sap, millor que ningú, lo car que estam pagant a Balears la pleitesia de Bauzá cap a Madrid", ha dit Pons. "Mai havíem rebut tan poc perquè mai havíem reclamat tan poc", ha afegit. El PP de Balears no va presentar l'any passat ni una sola esmena als pressuposts generals de l'estat per millorar el finançament a Balears, ni tampoc cap proposta per al seu finançament a càrrec de les Inversions estatutàries, ni el 2012 ni el 3013.

"Cada any sembla que no podem anar més endarrere, però cada any del PP anem a pitjor", ha apuntat el diputat Joan Boned. El PP de Balears es queixa, des del inici d'any, de la manca d'inversions de Madrid, i ara anuncia que seguiran fent feina per millorar els PGE2014. "Ens vol fer creure que ara farà en un mes i mig el que no ha sabut fer des de febrer?", ha demanat Boned al conseller Marí. Boned ha comparat el Govern amb un equip de futbol "que entrena molt però no guanya cap partit. I acaba baixant a segona. Vostès estan baixant les Illes Balears a tercera", ha apuntat.

Les llistes negres i el frau electoral del PP

L'educació ha tornat ser protagonista en el plenari d'avui, quan la diputada socialista Cristina Rita ha demanat a la consellera Camps "què pensa fer amb les llistes tant d'alumnat com de docents que, per un motiu o un altre, es podrien estar confeccionant els dies de vaga als centres educatius?". Rita ha lamentat que la Conselleria utilitzi "les llistes negres com a eina de la seva nova gestió educativa".

Davant la resposta de la consellera, que ha negat cap tipus de llistes, Rita ha assenyalat que "jo no sé si s'han fet o no, el què sabem és que vostès van donar l'ordre verbal als inspectors educatius, que es van oposar, i per això el cap d'inspecció va voler dimitir". En qualsevol cas, "seria més profitós que dediqués els seus esforços a solucionar el conflicte educatiu que a elaborar llistes negres", ha afegit Rita.

També el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs, ha demanat a Camps sobre la seva gestió educativa: "Quin punt del programa electoral del PP diu que el curs 2013-2014 retallaran 491 professors? Han fet un gran frau electoral" ha denunciat. El PP no només ha retallat professors, sinó que ha davallat en 150 milions d'euros el pressupost educatiu, ha llevat ajudes de menjador, de llibres, de transport, ha eliminat programes de reforç i suport. Així "faran pujar el fracàs escolar i la desigualtat", ha anunciat.

"Canviar un model educatiu requereix consens i recursos", ha dit Thomàs, però el PP ha anunciat que no donarà "ni una passa enrere" . "Els docents els han donat una gran lliçó. No han demanat res per ells, sinó per una educació pública de qualitat", ha apuntat Thomàs.

Però la improvisació i la mala gestió de la Conselleria ha provocat un caos total al inici de curs, no només en l'educació pública i concertada sinó també en les escoles oficials d'idiomes, on molts de grups no han pogut començar per manca de professors. Esperança Marí ha denunciat que en l'EOI de Palma, la tercera més gran d'Espanya, hi ha gairebé 40 alumnes per aula, no tenen recursos, i tenen professors poc preparats per donar classes a adults. "És així com vol ensenyar idiomes, sense personal, sense recursos, sense aules?", ha demanat a la consellera Camps.

Tot això demostra " la improvisació, la mala gestió i la pèssima gestió de la Conselleria, a costa dels professors", ha dit Marí. Camps ha opinat que "el curs ha començat amb normalitat".

Finalment, el diputat socialista Xico Tarrés ha defensat en una interpel·lació sobre sanitat a Eivissa la necessitat de confirmar i posar data per a l'obertura del servei de radioteràpia a Eivissa, cosa que el conseller Sansaloni s'ha negat a fer.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube