Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la retirada Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma

Jaume Carbonero web Jaume Carbonero: "El PRI actual farà de la Platja de Palma un 'forat urbanístic' a Mallorca, més massificat, pitjor connectat i amb insuficient dotació de serveis per a turistes i residents"

El PSIB-PSOE ha demanat la retirada del Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma que, amb la proposta actual del Consorci Platja de Palma, és un desgavell legal, una aberració urbanística i un mal projecte de futur. "El PRI actual farà de la Platja de Palma un 'forat urbanístic' a Mallorca, més massificat, pitjor connectat i amb insuficient dotació de serveis per a turistes i residents", ha explicat el diputat socialista Jaume Carbonero.

El PSIB-PSOE ha presentat un escrit amb al·legacions sobre 21 aspectes del PRI que s'haurien de modificar, i que es poden resumir en cinc punts. "El PRI no s'adapta a cap dels planejaments supramunicipals existents, com el PTI i el POOT", ha dit Carbonero. D'aquesta manera, Platja de Palma serà "un forat dins l'ordenament urbanístic de l'illa de Mallorca, que no respecta els límits de creixement ni d'ordenació que sí afecten a tota la resta de l'illa i també a la resta dels municipis de Palma i Llucmajor", ha afegit.

En segon lloc, el PRI suposarà un augment brutal de la ràtio turística, és a dir, més massificació i menys esponjament. Si en l'actualitat la Llei vigent turística 8/2012 preveu 60 metres quadrats de solar per cada plaça hotelera, el PRI redueix aquests requisits a 30 o fins i tot 10 metres quadrats per plaça. Això és una passa més cap a hotels sense espais comuns, sense espais verds i simplement més i més habitacions.

Per altra banda, el PRI no té en compte altres normatives que, de facto, contribueixen a massificar encara més la zona, com és la possibilitat d'augmentar dues alçades més els hotels de 4 estrelles, com autoritza el Decret 1/2013. "El Pla no preveu infraestructures ni equipaments per a totes aquestes places addicionals que es poden construir en base a aquesta altra normativa", ha apuntat Carbonero.

En matèria de mobilitat, el PRI és també molt deficitari, ja que no preveu cap sistema de transport col·lectiu per millorar la connectivitat, ja que renuncia al Tramvia com a projecte de transport col·lectiu de mobilitat sostenible. El PRI preveu com a única via d'accés a la zona la xarxa viària per carretera , però a la vegada no preveu places d'aparcament. Així, ni els turistes ni els ciutadans d'altres parts de Mallorca ho tindran fàcil per accedir a la platja.

Finalment el PRI no compleix el reglament de supressió de barreres arquitectòniques 10/2010 i també elimina la proposta de crear "àrees de rehabilitació integral" en determinades barriades residencials de la Platja de Palma que, d'aquesta forma, no podran accedir a fons ni ajudes públiques per a la rehabilitació i millora.

En definitiva, "ni els turistes, ni els residents ni la resta dels ciutadans de Mallorca sortiran beneficiats d'aquesta reforma, que farà de la Platja de Palma un forat urbanístic aïllat, autàrquic i al marge de la llei", ha apuntat Carbonero.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube