Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE força al Govern a abonar les despeses dels 1.402 avortaments que varen quedar exclosos l’any 2012

Thomàs - comissió SalutEl portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha denunciat els entrebancs i impediments que posa el Govern Bauzá a l'exercici del dret de les dones a escollir lliurement sobre la seva salut reproductiva, i en concret sobre l'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Thomàs ha fet aquesta denúncia durant el debat de d'una Proposició No de Llei sobre els incompliments de les IVE's celebrat en la comissió de Salut del Parlament.

Per al diputat socialista, la conselleria de Salut va excloure de finançament a 1.402 dones que l'any 2012 varen decidir exercir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs. Thomàs ha recordat que aquest és un dret reconegut en la llei 2/2012, de 3 de març de 2010, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, on es regula que els serveis públics de salut han de garantir el dret a aquesta prestació. Però la realitat de les xifres diu que dels 1.636 avortaments practicats l'any passat, només 234 varen tenir finançament públic, un 14% del total, mentre que els 1.402 restants varen quedar exclosos i les dones van tenir que pagar-los íntegrament.  Ara, i gràcies a la PNL presentada pel Grup Socialista, aquestes dones que varen exercir aquesta interrupció voluntària del seu embaràs i que no varen tenir finançament podran reclamar la devolució de les despeses. Així ho ha votat per unanimitat la comissió de Salut del Parlament al acceptar un dels punts de la proposta socialista.

Malgrat aquest acord, Vicenç Thomàs ha lamentat els entrebancs que posa el PP al dret a la interrupció voluntària de l'embaràs i a la llibertat de les dones a poder decidir. El diputat socialista ha recordat com exemple també els impediments per l'accés als anticonceptius orals de darrera generació que han quedat fora del finançament públic i que ha provocat que un 59% hagin de ser pagats per les pròpies dones.   

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube