Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE retreu a Bauzá que “fugi de viatge cap a Amèrica” i no es centri en resoldre el conflicte educatiu o la manca d’inversió dels PGE

Bonet i Oliver en rdpEl diputat del Grup Socialista, Cosme Bonet, ha criticat l'absència del president Bauzá per segona setmana consecutiva de la sessió plenària del Parlament.

Bonet ha manifestat que "assistim a un altre Ple marcat per l'absència de Bauzá amb motiu del seu viatge a Amèrica i amb dos conflictes oberts, el de l'educació per la imposició del TIL i el de la manca d'inversió a les Balears dels PGE del Govern Rajoy".

Bonet ha retret que "la resposta de Bauzá a tot el debat de finançament i retall de les inversions dels PGE és fugir cap a Amèrica". El diputat socialista ha recordat que les Illes queden a la coa d'inversió amb una despesa per habitant de 66 euros, front als 206 euros de mitja estatal i ha afirmat que "és resultat o bé de la manca de feina del Govern durant l'estiu o bé del poc pes polític que té el Govern Bauzá". Des del PSIB-PSOE, Cosme Bonet s'ha preguntat quina és la proposta de millora de finançament que defensa el president, després d'haver rebutjat el principi d'ordinalitat que tant beneficia a les Illes.

El finançament autonòmic i la rebaixa de les inversions del Govern Rajoy cap a les Illes Balears seran algunes de les preguntes que presentarà el Grup Socialista en la sessió plenària del Parlament. El conflicte educatiu també serà un altre dels assumptes que centrarà les preguntes de control al Govern, "un conflicte que encara està obert per la imposició del TIL i on Bauzá es nega a afrontar-lo per poder resoldre'l", ha afirmat el diputat del PSIB-PSOE.

Bonet ha destacat "l'escàs suport social que ha tengut el TIL", que s'ha evidenciat en l'acte d'ahir a Palma. El diputat socialista s'ha demanat "què pensa fer ara el PP després de veure que només un 0,1% de la població està a favor del TIL" i ha avançat que la única solució és la seva retirada i començar a negociar amb la comunitat educativa.

"El PP crea inseguretat jurídica amb els lloguers turístics"

Per altra part, la diputada Bel Oliver ha denunciat la "inseguretat jurídica" que ha creat el PP amb la modificació de la LAU sobre els lloguers turístics. Oliver, que ha comparegut en la roda de premsa amb el diputat Cosme Bonet, ha avançat el contingut de la interpel·lació que presentarà al conseller de Turisme, Carlos Delgado, sobre el lloguer d'habitatges per a ús turístic en el Ple del Parlament i ha criticat que "s'hagi creat un problema al ciutadà allà on no n'hi havia". Bel Oliver ha defensat els beneficis econòmics que suposa per a les Illes aquest mercat i s'ha preguntat "què farà el Govern amb aquest sector al que ha situar en una situació d'indefinició i fora de la legalitat".

La diputada socialista ha defensat la regulació d'aquesta activitat econòmica i ha dit que no fer-ho pot generar problemes relacionats amb la distorsió del mercat de lloguer, la qualitat de l'oferta o per la recaptació de tributs. Oliver ha posat els exemples d'altres comunitats autònomes que han donat una passa endavant i han regulat aquesta activitat, com Andalusia, Canàries, Catalunya o la Comunitat Valenciana.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube