Imprimeix
PDF

Armengol proposa a Bauzá una reunió de diputats i senadors per cordinar les esmenes als PGE2014

Armengol Parlament web Armengol: "No acceptarem cap canvi del model de finançament que empitjori la situació que tenim avui en dia a Balears, i per això s'ha de fer feina de valent". La secretària general i portaveu parlamentària del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha registrat en la seu PP una carta dirigida al president de les Illes Balears per demanar-li que convoqui una reunió dels diputats nacionals i senadors del PP i del PSOE de Balears per coordinar les esmenes als PGE, que s'han de presentar com a màxim dia 25 d'octubre.

 "Li demano que convoqui una reunió i que es facin les esmenes que molt de boqueta he sentit dir als diputats del PP però que a l'hora de la pràctica, ho es realitzen", ha explicat Armengol.

La socialista ha declarat que "el meu compromís és que els socialistes les presentarem. Voldria que el compromís del Sr. Bauzá fos que accepti fer la reunió, que accepti debatre quines problemàtiques tenim i que accepti fer el front comú al que ens han convidat i que jo li demano per escrit".

Armengol ha recordat que els PGE2014 situen Balears "a la coa" de les inversions de tot l'Estat, i ha lamentat que Bauzá no aprofités la reunió del PP per defensar els interessos de Balears. "Bauzá va tornar a acotar el cap,  va fer d'escolanet del interessos del PP, no del que interessa a Balears", ha dit.

Bauzá es queixa de que el greu problema que tenen les Balears és el sistema de finançament i deia que ell tenia una solució clara, que estaria en funcionament el 2014, però ara tornen a posposar el nou model i, el que és pitjor, és incapaç de dir cap on ha d'anar aquest nou model.

Armengol ha recordat que, en temps del govern Aznar, Balears estava 21 punts sota la mitjana del finançament autonòmic i varen ser els socialistes els que, amb un nou model, varen aconseguir que, per primera vegada en la història, Balears sigui a la mitja de finançament estatal. "El propi govern Rajoy ha reconegut que la liquidació que tenim es 510 milions superior al que hagués arribat a Balears amb el model Aznar, cada any", recorda Armengol.

"No acceptarem cap canvi del model de finançament que empitjori la situació que tenim avui en dia a Balears", ha advertit la socialista. "Em preocupa que el PP vulgui tornar a aquell sistema que era pervers, injust i insolidari per a Balears", ha afegit.

Un plenari més sobre educació i sense Bauzá

El president Bauzá ha tornat estar absent avui durant el plenari del Parlament, tot i la situació delicada que viuen les Illes Balears, en un moment clau per a la tramitació dels Pressuposts Generals de l'Estat i amb el conflicte educatiu.

L'educació ha centrat precisament les intervencions de les diputades socialistes Esperança Marí, Cristina Rita i Conxa Obrador. "El fracàs escolar no es redueix eliminant programes de suport escolar, pujant la ratio d'alumnes per aula o acomiadant professors", ha argumentat Rita. Obrador, per la seva part, ha demanat que el doblers que s'ha descomptat dels sous de professors en vaga es dediqui a millorar l'educació. "Ara té una bona oportunitat per enviar els inspectors als centres, no per amenaçar ni per expedientar directors, no per fer llistes negres, sinó per ajudar als centres, per conèixer directament quines són les necessitats dels docents i de l'alumnat", ha suggerit Obrador a Camps.

Marí ha denunciat que els pressuposts del Govern central per al 2014 demostren la manca de compromís del PP amb l'educació. "El PP ha retallat 5.200 milions d'euros en educació i a Balears 120 milions. Els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014 se situen al nivell de 2006, maltracten l'educació i les Illes Balears" ha dit.

Durant el plenari , la diputada socialista Isabel Oliver ha interpel·lat el Govern sobre el lloguer d'habitatges per a ús turístic. "El Govern Rajoy ha creat un problema on no n'hi havia i el Govern ha creat alarma", ha denunciat Oliver, qui ha demanat al conseller Delgado per què ha decidit no legislar el lloguer d'habitatges per a ús turístic, com determina la Ley de Arrendamientos Urbanos. "De sobte, molts de ciutadans s'han donat compte que ja no poden fer el què venien fent durant molts d'anys", ha explicat Oliver, qui ha demanat al Govern que reguli aquesta oferta d'allotjament no hoteler. Però Delgado no ho vol fer. "Vostè és presoner del sector hoteler", ha dit Oliver.

Finalment, el diputat Cosme Bonet ha intervingut en nom del Grup Socialista en la Proposició No de Llei del grup Més a favor de l'autogovern i del Dret de decidir dels pobles. Bonet ha deixat molt clara la postura dels socialistes que és avançar "cap a un model d'estat federal", i creuen necessari "més diàleg i més consens en el marc democràtic de la Constitució Espanyola".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube