Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE denuncia que el "nyap" de la Conselleria de Salut aboca la Creu Roja al tancament

Thomàs web caraVicenç Thomàs: "El PP fa any i mig volia tancar dos hospitals públics i afavorir la Creu Roja, i ara propicia el seu tancament i consolida un hospital privat"

"La mala gestió de la Conselleria de Salut està abocant la Creu Roja al tancament", ha denunciat el portaveu parlamentari adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Thomás. El socialista ha denunciat que el Govern "amb la seva mala gestió, ha propiciat salvar un hospital privat, la Policlínica Miramar, però està condemnant la Creu Roja, un hospital de llarga tradició en activitat complementària de servei públic".

Thomàs ha explicat que el probable tancament de la Creu Roja es deu a que la Conselleria ha gestionat molt malament el seu acord de col·laboració amb aquesta entitat. "El Govern duia dos anys desviant pacients a la Creu Roja sense un acord marc que ho emparés, pagant simplement via reconeixement del deute per a uns serveis que la Creu Roja havia prestat, tot i sense contracte", ha explicat.

El problema empitjora en el primer semestre d'enguany, quan la Conselleria treu un concurs per desviar pacients a altres hospitals per alleugerar les llistes d'espera i per a pacients de mitja i llarga durada (que és el que es feia fins al moment a la Creu Roja). Aquest concurs públic –per valor de 6,5 M€ per dos anys, prorrogables dos anys més- el va guanyar la Policlínica Miramar, i el Govern deixa, de facto, a la Creu Roja, sense la seva principal funció.

"En aquests moments, la Creu Roja no té un marc jurídic per donar el servei que donava abans, perquè la Conselleria  no ha previst què farà amb ella", ha explicat Thomás. Al mateix temps, no obstant, el Govern aprova un Decret Llei per poder signar "convenis singulars" amb hospitals privats sense ànim de lucre, com Creu Roja o Sant Juan de Deu. Convenis que, ara mateix, no semblen necessaris perquè ja està cobert el servei.

"La mala gestió de la Conselleria és evident. El mes de juny aproven una llei per potenciar la Creu Roja mitjançant un conveni singular, i un mes abans  treuen un concurs que li lleva els pacients que abans atenia", ha apuntat.

El PSIB-PSOE considera aquest un trist exemple més de la mala gestió del PP, que no té cap estratègia ni full de ruta, sinó que va fent "nyaps" en el servei d'atenció sanitària dels ciutadans de les Illes Balears.  "El PP, fa any i mig volia tancar dos hospitals públics i afavorir la Creu Roja, i ara propicia el seu tancament i consolida un hospital privat", ha afegit Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube