Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà un nou informe al Consultiu sobre el "frau de llei" que vol fer el PP amb les esmenes a la llei de símbols

Armengol en RdP PSIB juliol La portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha anunciat una oposició "frontal i dura al frau de llei que el PP vol cometre amb les seves esmenes a la llei de símbols".

Armengol ha anunciat que el Grup Socialista demanarà un nou informe al Consell Consultiu per a que es pronunciï sobre el dictamen de la comissió d'Assumptes Institucionals, si el PP inclou definitivament les esmenes que volen reintroduir aspectes clarament inconstitucionals que havien estat retirats per indicació del Consell Consultiu.

El Partit Popular comet "una aberració i un frau de llei" clar, al intentar introduir, via esmenes, aspectes que el Govern va haver de retirar arran del dictamen del Consell Consultiu, ha opinat Armengol. "No és seriós que si tenim un Consell Consultiu com a òrgan assessor jurídic del Govern, no se li faci ni cas", ha explicat.

Armengol ha recordat que, en el seu dictamen, el Consell Consultiu va assenyalar diversos punts com a inconstitucionals, i el Govern es va veure obligat a canviar-los. Però ara el Grup Parlamentari Popular -i el Govern, que deu estar d'acord- "volen tornar a endurir la llei de símbols fins a extrems que recorden molt a èpoques franquistes".

Armengol ha criticat molt durament "les trampes" del Govern per intentar "fer girar la llei via esmenes del Grup Popular, que ens retrotreuen al dictamen horrorós d'aquella llei que deia que qualsevol símbol necessitarà censura prèvia per part del Govern i que en l'exposició de motius elimina la llibertat d'expressió que ha d'estar consagrada en qualsevol estat de dret".

"Si el PP insisteix en defensar aquestes esmenes parcials, tornarem sol·licitar un informe del Consultiu. Espero que el PP no es negui", ha afegit la portaveu socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube