Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebra la decisió del TSJIB que permet seguir endavant amb el recurs per la incompatibilitat de Bauzá

Pilar Costa PSIBEl PSIB-PSOE celebra la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'avalar la legitimitat dels diputats socialistes per interposar un recurs d'incompatibilitat contra el president Bauzá.

"Valoram positivament la decisió del Tribunal de Justícia, que no podia ser altra que el judici arribi fins al final, i per tant el president Bauzá no se'n salvarà de que el Tribunal es pronunciï sobre la seva incompatibilitat", ha declarat la portaveu parlamentària socialista Pilar Costa.

La socialista ha opinat que "semblava kafkià que el Partit Popular i Bauzá intentassin dir que els diputats del PSOE no tenen legitimitat per posar aquest contenciós, quan els diputats del PP ho varen fer fa uns anys contra una consellera socialista".

Els diputats de l'oposició (PSIB-PSOE i Més) varen presentar el passat mes de juliol un recurs davant l'Audiència perquè declari "la incompatibilitat per a l'exercici del càrrec de President de les Illes Balears" de Bauzá, que està "afectat per la impossibilitat d'ocupar i exercir aquesta funció, ja que està en manifest incompliment de les previsions contengudes en la Llei 2/1996 de 19 de novembre, d'Incompatibilitats dels Membres del Govern i Alts  Càrrecs de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears".

La demanada també demanava que, una vegada certificada la incompatibilitat, es determinàs el "cessament immediat" de Bauzá com a president. Finalment, demanava que es declari "no ajustat a dret" l'acord del Consell de Govern de dia 19 d'octubre del 2012. Aquell dia, el Govern va decidir arxivar les actuacions prèvies de caràcter reservat en relació als presumptes motius d'incompatibilitat de JR.Bauzá com a president del Govern.

Els antecedents

Bauzá fa dos anys que exerceix les seves funcions de president del Govern en clara i absoluta incompatibilitat per tres motius que, a més a més, ha intentat amagar i ocultar des de l'inici del seu mandat. En primer lloc, Bauzá és propietari i titular d'una oficina de farmàcia a Marratxí, que va facturar al IB-Salut 1.187.839 euros durant el 2011 i 1.052.428 durant el 2012.

Segons va dictaminar el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en un sentència sobre l'ex-consellera socialista Aina Salom, el fet de ser membre del Consell de Govern -el màxim òrgan executiu de la Comunitat Autònoma, amb competències en ordenació de farmàcia- ja és incompatible amb ser titular i propietari (i per tant tenir interessos econòmics directes) en una oficina de farmàcia.

Bauzá incompleix la Llei d'Incompatibilitats, la Llei del Bon Govern i la Bona Administració, i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears del 2007 a l'exconsellera Aina Salom. Si Salom era incompatible per ser membre del Consell de Govern i a la vegada titular i propietària d'una farmàcia, Bauzá es troba en la mateixa situació, ja que tots dos han posat una farmacèutica substituta, però segons la sentència, aquesta figura no evita la incompatibilitat.

A més a més, Bauzá va amagar al Parlament i al Govern que era propietari i administrador de dues societats mercantils: Bauser, dedicada a material sanitari, i la vinoteca Divino, en clara incompatibilitat legal.

Tant al Parlament com al Govern, Bauzá va amagar la informació fonamental que acreditava que estava exercint el seu càrrec en absoluta incompatibilitat. Bauzá va presentar molt després una declaració complementària  davant el Govern i el Parlament, per incloure aquesta informació, una vegada destapat l'escàndol. "És paradigmàtic que el president del Govern de les Illes Balears que s'erigeix com el defensor de la transparència i l'honradesa, resulta està exercint el seu càrrec des de la més absoluta irregularitat", ha dit Pilar Costa.

"Tenim un president absolutament deslegitimat políticament", ha opinat la portaveu socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube